RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Обучение, развитие, повышение квалификации
  4. Обучение
  5. Для чого навчатися "досвідченим" працівникам

Для чого навчатися "досвідченим" працівникам

5.08.2019 1242Автор: Олександр Мавлідінов
Для чого навчатися "досвідченим" працівникам

Для чого навчатися "досвідченим" працівникам

5.08.2019     1242Автор: 

Звичайно, вік людини, апріорі, заслуговує на повагу. Але, у деяких аспектах життя, ця формула не працює, а самий факт багатьох прожитих років, навпаки, стає чимось на кшталт піратської «чорної мітки».

Так, звісно це про працевлаштування. Не секрет, що перетнувши певну вікову межу, працівник не тільки стає «не популярним» та не затребуваним серед роботодавців, а може сьогодні, й з легкістю втратити роботу, якій він віддав свої «кращі роки». Й, справа не стільки у рекрутських стереотипах, про які не одноразово писав Jobs.ua, скільки у самих працівниках.

Це не означає, що людина у зрілому віці «40+» стає «другорядним» співробітником або не здатна виконувати свої обов’язки. Просто сучасний світ досить швидко змінюється приносячи нове в усі сфери життя суспільства, зокрема й на ринок праці. Й, саме тому, багато з таких працівників, які «досконало знають» свою справу у численних професійних напрямках діяльності, раптом стають неефективними та ризикують віддати свої робочі місця, більш «модернізованій» у сенсі нових знань, молоді чи навпаки автоматизованим системам.

Не завжди добре, коли людина може працювати із заплющеними очима чи «на автоматі», бо робила теж саме вже багато років. Сьогодення пропонує суттєві покращення багатьох робочих процесів, а значить, той, хто робить це як у старий, добрий час, однозначно, відстає від можливостей сучасності, стаючи неконкурентоспроможним, як фахівець. Тому не диво, коли модернізуючи робочі процеси своїх компаній та підприємств, роботодавці віддають перевагу носіям нових, більш свіжих знань, чекаючи на максимально ефективну віддачу від їх праці.

Звичайно ж, вихід є й для працівників, яких умовно відносять до старої гвардії. І таким рішенням стануть курси підвищення професійної кваліфікації.

Немає нічого поганого у тому, коли, навіть вкрай досвідчений працівник, що працює на якому-небудь робітничому процесі, який здається простим та незмінним, наважиться витратити свій час на те, щоб вдосконалити свої вміння. Зрозумійте одне – сьогодні завжди є що вдосконалювати. Й, потрапивши до таких навчань, ви будете здивовані широким спектром стратегій та інструментів, які з’явилися в останній час та створені для більш ефективного виконання вашої роботи. Балачки про те, що ви можете робити це й без цього – це прямий шлях до звільнення. У спину вже дихають нові, «багатофункціональні» кандидати, спроможні виконати ваші завдання скоріше, простіше, безпечніше та декількома способами.

Стати одним з них, означає, надійно закріпитися на робочому місці як справжній профі, що володіє сучасними вміннями та здатен конкурувати із новачками. Додайте до цього великий стаж роботи, й можливо, така людина стане справжнім незамінним співробітником чи почне швидко рухатися кар’єрними сходами.

Щоб не згаяти час та не пропустити моменту, коли підвищення кваліфікації потрібно, зверніть увагу на ознаки такої потреби, надані нижче:

  • професіонали у будь-яких справах, радять відвідувати подібні курси не рідше ніж один раз на три-п’ять років, якщо ваша робота не пов’язана із «високими технологіями», які змінюються ще швидше;
  • пропрацювавши не менш ніж три роки на одному місці, вимагайте від керівництва відправки вас на таке навчання, після повернення з нього. Ви зумієте здивувати усіх своїми оновленими навичками;
  • теж саме можна зробити, коли вам неодноразово було відмовлено у підвищенні на посаді, це гарний привід «оновити» й знання, й кар’єрний рух;
  • якщо відчуваєте, що вчорашній студент може вас чомусь навчити, при тому, що ваші поради для нього не новина, зробіть все, щоб отримати можливість та пройти підвищення кваліфікації.

«Старий воїн – мудрий воїн», - каже народне прислів’я. Тож використайте цю мудрість правильно та своєчасно, щоб й далі продовжувати займатися своєю улюбленою справою.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх