RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Работодателю
  4. Корпоративная культура
  5. Корпоративний відпочинок: способи проведення вихідних с колегами по роботі

Корпоративний відпочинок: способи проведення вихідних с колегами по роботі

5.11.2019 1235Автор: Олександр Мавлідінов
Корпоративний відпочинок: способи проведення вихідних с колегами по роботі

Корпоративний відпочинок: способи проведення вихідних с колегами по роботі

5.11.2019     1235Автор: 

Давно вже доведено, що на роботі людина проводить не менш, ніж третину свого життя. Цей факт, обумовив певну необхідність позаробочого спілкування між співробітниками та між підлеглими й керівництвом.

Дослідники, свого часу, виявили, що брак таких комунікацій між людьми, які займаються загальною справою призводить до зниження продуктивності у роботі та загрожує колективам чималими проблемами, що можуть призводити до руйнування злагоджених команд. Крім цього, відсутність спілкування між керівництвом та підлеглим персоналом, яке відрізняється від поточних буденних робочих обговорювань, також не несе нічого позитивного для вдалої роботи цілих компаній.

Багато хто, зараз згадає про ті самі «корпоративи», які, хоча би раз на рік, по значним приводам влаштовує більшість компаній. Так воно й так, але, виявляється цього замало для того, щоб процеси роботи рухалися впевнено та результативно, а співробітники відверто мріяли й далі працювати у складі їх «дружньої робочої родини».

Дослідження, що проводилися скрізь по світу довели те, що більш ніж 70% респондентів вважають найбільшою робочою мотивацією саме спілкування з колегами. А, близько 60% запевнили, що відмовляться від зміни роботи на більш оплачувану, як раз заради дружніх колективів.

Деякі компанії та підприємства, вже підхопили звичку проведення, так званих «тимбілдінгових» заходів – всіляких ивентів, що мають просвітительський та командо утворюючий характер. При цьому, до створення таких подій залучаються спеціалісти, праця яких доволі коштовне задоволення. Тож, зовсім небагато компаній вдаються до таких заходів регулярно.

Незважаючи на такі складнощі, існують більш розумні варіанти проведення корпоративних заходів, які можна організувати самотужки або за участю колективу. До речі, те, що обирають самі люди, як правило стає найбільш результативним «командним» заходом, що працює не гірше за дорогий «тімбілдінг».

Ігри в офісі

Так, якщо робота дозволяє, займатися такими пустощами можливо, як наприкінці робочого дня. Так й у обідню перерву.

Всілякі настільні ігри, невеликі конкурси, чи смішні опитування із подальшим обговорюванням результатів стануть гарною «родзинкою», яка вигідно відрізнить роботу у вашій компанії від пропозицій конкурентів.

Як варіант, можливі, навіть спільні походи у кіно, або такі собі «літературні вечори», де за обговорюванням книжок, колеги зможуть відчути себе трохи ближче, ніж під час звичайного робочого ритму.

Більш активні розваги

Якщо є бажання, то можна збиратися й поза роботою (хоч кожен день), щоб провести час у спорті. Це можуть бути не тільки класичні зайняття спортом але й сучасні спортивні ігри, наприклад, пейнтбол чи страйкбол.

Для інтелектуальних колективів непогано підходять загальні відвідування квест-кімнат або справжні піші чи вело походи у вихідні.

Доречним стане й зайняття волонтерськими справами, особливо, якщо у таких справах потребує ваше місто чи країна. Немає нічого, що об’єднує колективи так, як виконання потрібної праці, яку люди роблять не за гроші, а «тому, що так правильно».

Ну, а якщо, ваш колектив готовий до серйозних випробувань, сплав по річці чи щось на разі нього, стануть також, потрібним та об’єднуючим заходом, результатами якого буде більш ефективна праця та вищий рівень взаємодії у колективі.

тимбилдинг мероприятия

Що ще вигадати?

Насправді, багато роздумів не треба, коли мова йдеться про те, чим зайняти колектив у вільний час за його бажанням:

  • екскурсії містом або у інші цікаві місця;
  • майстер-класи з кулінарії або ручних виробів, іграшок, що проводяться прямо на робочих місцях;
  • тематичні зустрічі;
  • парки батутів або парки із іншими цікавими розвагами
  • навіть, відвідування караоке (краще у тверезому стані) –

все це, гарантовано стане у нагоді та не завадить чекати позитивних відгуків у роботі вашого колективу.

Як ви гадаєте, робота у таких умовах, при наявності чесних виплат заробітної платні, невже не стане певним переконливим «плюсом», який зробить працю у вашої компанії бажаною для шукачів, а ядро її колективу – незмінним та завжди працьовитим? Спробуйте та переконайтесь у цьому самі.

Ну, якщо ні, то можна спробувати й караоке після відвідування пабу. Але, це спрацює й без таких «навантажень» на психіку)

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх