RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Обучение, развитие, повышение квалификации
  4. Обучение
  5. Мнемонічний метод тренування – вчимося запам’ятовувати великі обсяги інформації, коли вивчаємо щось нове

Мнемонічний метод тренування – вчимося запам’ятовувати великі обсяги інформації, коли вивчаємо щось нове

29.06.2022 413
Мнемонічний метод тренування – вчимося запам’ятовувати великі обсяги інформації, коли вивчаємо щось нове

Мнемонічний метод тренування – вчимося запам’ятовувати великі обсяги інформації, коли вивчаємо щось нове

29.06.2022     413

Будь-який складний вид діяльності потребує довгого та наполегливого навчання. Цей складний для розуміння та розтягнений в часі процес можна суттєво скоротити, якщо навчитися запам’ятовувати великі обсяги інформації особливим чином. Наприклад, за допомогою мнемонічного методу тренування. Так ви суттєво прокачаєте свої навички запам’ятовування – які, в свою чергу, стануть вам корисними для опановування будь-якого складного виду розумової активності: програмування, англійської мови, проєктування складних архітектурних об’єктів (архітектор) і так далі.

Мнемонічний метод тренування: його знали ще в античному світі

Ви здивуєтеся, але цей метод запам’ятовування інформації придумали ще древні греки та римляни. А його ефективність довела група дослідників ще в 2017-му році, опублікувавши відповідну статтю в журналі Neuron.

В чому полягає основна ідея цього методу? Суть у тому, щоб створити в своїй голові так званий «палац пам’яті» (тут можна провести аналогію з «палацом розуму» із серіалу «Шерлок»). Одразу зауважимо, що доведеться впродовж кількох місяців щодня приділяти час мнемонічному методу запам’ятовування. Звісно, якщо хочете досягнути поставленої цілі.

Відчуваєте себе готовими до нового і захоплюючого для себе квесту? Тоді ідемо далі.

«Палац пам’яті»: вчимося застосовувати цю техніку

Щоб успішно навчитися цій техніці, не потрібні ментори чи наставники. Ви можете навчитися мнемонічному методу самостійно. По-перше, уявіть в думках, що ви ходите навколо певного місця. Саме це місце і є вашим «палацом пам’яті», звідси й назва. Сам «палац пам’яті» ви можете візуалізувати як завгодно – тут уже даємо простір своїй фантазії та уяві.

Далі ви так само подумки потрапляєте в цей прекрасний «палац», і уявляєте всередині нього різні двері, які ведуть у різні кабінети. Можливо, нагору, на другий поверх ведуть гарні сходи? Пройдіть по них і «розсортуйте» по кімнатах на 2-му поверсі певні слова, певну інформацію. Мнемонічний метод добрий також тим, що дозволяє непогано «прокачати» також її величність Уяву та не менш величне вміння Візуалізації. Ці важливі, без перебільшення, вміння ще не раз знадобляться вам у вирішенні робочих питань.

Мабуть, ви вже зрозуміли, яким буде ваш наступний крок: кожна кімната та кабінет – підписані, там ви «зберігаєте» певні слова, вислови, фундаментальні знання. Звичайно, за один «захід» розмістити усю необхідну інформацію вам не вдасться: це потрібно робити, як зазначалося вище, щодня (і впродовж кількох місяців). І для цього буде достатньо 20-30 хвилин щодня. Тобто – вивчили сьогодні щось нове? Чудово, «помістили» цю інформацію в певний кабінет чи кімнату. Або у шафу, чи в комод, чи на поличку – як забажаєте! Ще раз повторимося – жодних обмежень тут немає; ви самі встановлюєте чи прибираєте будь-які обмеження.

Так ви з часом навчитеся застосовувати мнемонічний метод навчання в будь-якій складній для себе діяльності. Хочете зробити свій процес мислення якіснішим, кращим? Портал з пошуку роботи Jobs.ua вам щиро цього бажає. Але наостанок ще раз зауважимо, що зусиль все ж доведеться докласти.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх