RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Работодателю
  4. В помощь HR
  5. Найкращий час для співбесіди

Найкращий час для співбесіди

15.12.2019 861Автор: Лоліта Платошкіна
Найкращий час для співбесіди

Найкращий час для співбесіди

15.12.2019     861Автор: 

Запрошуючи на співбесіду здобувачів, менеджерам з персоналу необхідно чітко продумати всі деталі зустрічі. Інколи, навіть незначні моменти можуть грати важливу роль у пошуку найкращого спеціаліста на вакансію. Наприклад, час співбесіди інколи має критичне значення для пошуковців, тому назначаючи співбесіду на певний час, треба враховувати не тільки потреби здобувачів.

Нам стало цікаво, як HR-ри самі обирають час для співбесід та які години вважають найбільш продуктивними.

Найбільш зручний час для співбесіди

Перша половина дня не є найбільш популярним часом для співбесід, але все ж таки, здобувачі досить часто отримають запрошення від роботодавців на ранкові години. В цьому є свої зручності. Наприклад, ранкова співбесіда може імітувати час звичайної ранкової подорожі на роботу і ви можете в реальному часі спробувати поїздку в громадському транспорті. Обов’язково продумайте при цьому момент, де ви можете потрапити у тягнучку та запізнитися. В такому випадку краще заздалегідь попередити роботодавця, якщо в поїздці відчуваєте, що запізнюєтесь. Ранкова співбесіда також настроює обидві сторони на бадьорий початок. Вважається, що саме з ранку вирішуються серйозні питання та назначаються важливі ділові зустрічі. Найбільш задоволені від цього будуть, звісно ж жайворонки. Хоча, якщо вибрати час ближчий до 12.00, можна задовольнити й сов.

Найбільш популярні години співбесіди - друга половина дня. Роботодавці вже розпочали робочий процес: каву випили, день спланували, задачі роздали, виконують свої поточні завдання та проводять співбесіди. Здобувачі також шалено полюбляють цей час, бо багато з них можуть спокійно доїхати до місця призначення без пробок, а деякі навіть з робочих місць заїхати на співбесіду на обідній перерві.

Післяобідній час допоможе вам заздалегідь підготуватися до майбутньої співбесіди. Цей час полюбляють сови та ті здобувачі, які не рахують час або працюють віддалено на фрілансі. Проте можна бути впевненим, що і здобувач, і роботодавець прийдуть на співбесіду не голодні, а значить в гарному настрої.

Вечірній час співбесід допомагає відмінно підготуватися до співбесіди. До цього часу можна вивчити інформацію про компанію, пробігти ще раз очима по-своєму резюме, згадати найбільш популярні питання роботодавців і спробувати відповісти. Для тих здобувачів, хто їде на таку співбесіду після робочого дня - досить важко бути на енергетичному підйомі. Ще важче роботодавцю, у якого вже відбулись співбесіди раніше й він вже взяв когось із здобувачів до уваги й йому складно прийняти іншу кандидатуру.

Будь-який час співбесіди має як свої переваги, так і свої недоліки. Але все ж таки, домовляйтесь із роботодавцем та обирайте найбільш зручний час для обох сторін.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх