RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Обучение, развитие, повышение квалификации
  4. Обучение за рубежом
  5. Прискорення профкваліфікації українців у Німеччині – що це означає на практиці?

Прискорення профкваліфікації українців у Німеччині – що це означає на практиці?

23.05.2022 452
Прискорення профкваліфікації українців у Німеччині – що це означає на практиці?

Прискорення профкваліфікації українців у Німеччині – що це означає на практиці?

23.05.2022     452

Ви вже чули цю новину? Що це означає для українців, розбиралися Jobs.ua.

Українська бюрократія? Пфф, потримайте наше німецьке пиво – зараз ми покажемо, що таке справжня бюрократія!

Але спершу звернемо вашу увагу на німецьку бюрократію. Ви знали, що їхня бюрократія бажає кращого? Ми часто нарікаємо на те, що в нашій країні є багато клопотів з паперами, довідками та іншими колами бюрократичного пекла. Але німці в цьому питанні пішли ще далі. Поцікавтеся цим питанням у наших біженців, які проживають у Німеччині чи тій же самій Іспанії (про іспанську бюрократію ми побіжно згадували у цій статті).

Але німці хороші в інших речах. Наприклад, вони довго запрягають, але швидко їдуть. І підтвердження цим словам – далі в статті.

А міністерка освіти Німеччини знає свою справу!

В Німеччині на таку посаду будь-кого не поставлять, погоджуєтесь? От вам і результат – минуло по суті не так багато часу, як українські біженці опинилися за кордоном, а тамтешня міністерка освіти вже закликала своїх співгромадян збавити «градус бюрократії». І без зайвих бюрократичних перепон визнавати профкваліфікації українців, які бажають працювати, а не сидіти, склавши руки, і годуватися подачками для біженців. Бо ті декілька сотні євро (плюс на дитину/дітей, звісно) – це зовсім не ті гроші, які можна отримувати, якщо працевлаштуватися легально, та опанувати при цьому непогано німецьку мову. Як і мову інших країн, в яких опинилися наразі українські біженці.

Мовне питання – завжди на часі

Для багатьох наших співвітчизників мова завжди не на часі. Але в такій розвиненій європейській країні як Німеччина чудово розуміють, що адаптація українців на німецькому ринку праці суттєво прискориться, якщо вони активно опановуватимуть державну мову. Тож у своєму інтерв’ю газеті «Augsburger Allgemeine», опублікованому у суботу, 21-го травня, міністерка підкреслила, що влада ФРН підтримує безкоштовні онлайн-курси в освітніх центрах для дорослих. Безкоштовні, Карл! Ви розумієте, наскільки це чудово? За опанування мови не потрібно платити грошей, лише потрібне бажання і трохи часу щодня.

Співпраця з МОН України

Беттіна Штарк-Ватцінґер також розповіла у своєму інтерв’ю, що Німеччина посилює співпрацю з МОН України. Це потрібно, зокрема, для того, щоб українські діти, які перебувають у Німеччині, теж отримали атестати про закінчення школи, які визнаються в Україні. «Ми хочемо дати дітям і молоді, які до нас звертаються, не тільки захист, а й перспективу», – зауважила міністерка освіти.

Добре це чи погано для України?

Безперечно, тут думки розділяться. Хтось скаже, що Німеччина у такий спосіб забирає собі кваліфікований людський ресурс у вигляді мотивованих і заряджених на роботу саме в Німеччині українців. І причини тут очевидні – потужна соціалка, високі зарплати, та й усі інші бонуси багатої європейської країни.

Але з іншого боку – невже через це й дійсно потрібно так сильно хвилюватися? В Україні теж залишається чимало кваліфікованих громадян. Та й молоде покоління підростає щодня і щогодини. А ви як вважаєте?

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх