UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Вся правда про роботу за кордоном
  5. Особливості релокейту до Іспанії: переваги та недоліки

Особливості релокейту до Іспанії: переваги та недоліки

9.05.2022 547
Особливості релокейту до Іспанії: переваги та недоліки

Особливості релокейту до Іспанії: переваги та недоліки

9.05.2022     547

З основними моментами, які стосуються переїзду в іншу країну, можна ознайомитися зі статті Що таке релокейт і чи готові ви до нього. А в даній публікації портал з працевлаштування Jobs.ua пропонує вам розглянути основні моменти, які стосуються релокейту в одну з найпівденніших країн Європи – прекрасної та спекотної Іспанії.

Що дає тимчасовий прихисток?

Прибувши в Іспанію, одразу ж займіться оформленням тимчасового прихистку. А все тому, що від моменту подання заяви до її розгляду може минути до півтора місяця. А оскільки перебувати в Іспанії із закордонним паспортом можна до 3 місяців, тягнути з оформленням таких документів не потрібно.

Тимчасовий прихисток дозволить вам перебувати в цій країні від одного до трьох років. Серед інших переваг – право на проживання, доступ до ринку праці, надання соціальної та медичної допомоги. Оформляється цей статус у центрі прийомі біженців чи в центрах для інтернованих осіб. В поліцію краще не звертатися, бо процедура може затягнутися надовго.

Особливості релокейту в Іспанію – витрати та житло

Стосовно фінансів – якщо все-таки вирішили зупинити свій вибір на Іспанії, обирайте для проживання менш популярні міста, ніж Барселону чи Мадрид. Тут усе значно дорожче, ніж, приміром, в Аліканте чи Валенсії. Якщо говорити про Валенсію, для більш-менш комфортного життя вам доведеться щомісяця витрачати близько тисячі євро. Оренда житла «потягне» в районі 600 євро (це на одну людину), харчування – близько 200 євро, і таку ж суму «заберуть» інші витрати (кав’ярня, проїзд в транспорті тощо).

Що стосується житла. Якщо ви готові заплатити за оренду помешкання одразу, не звертаючись за допомогою до благодійних організацій, скористайтеся сервісами «Airbnb», «Idealista» чи подібних до них. Звісно, є ще швидший спосіб – напряму звернутися до рієлторів, але рієлтору потрібно буде заплатити за перший та останній місяць проживання, і зазвичай помісячно знайти житло не вийде. Як правило, одразу на пів року.

Зверніть увагу на те, що оренда житла в курортний сезон стрімко зростає. Тому краще підшукувати житло вже зараз, ще до настання червня. Далі ціни зростають приблизно вдвічі.

Мінуси релокейту в Іспанію

  • Звичайно ж, мовний бар’єр. І навіть знаючи англійську, з іспанцями ви не надто досягнете порозуміння, бо вони вважають, що раз іспанська мова – друга за поширеністю в світі, то й вчити англійську немає сенсу;
  • Інший менталітет, до якого доведеться звикати. Окремо зауважимо про сієсту, це післяобідній час (від 14 год до 17 год), впродовж якої іспанці відпочивають, і в цей час не працюють державні установи, кав’ярні, магазини;
  • Іспанська бюрократія, яка легко дасть фору українській. Готуйтеся до того, що будь-які документи буде складно отримати. Як правило, туристам це не загрожує, але ми говоримо саме про релокейт;
  • Складно знайти офіційну роботу, і мовний бар’єр відіграє далеко не останню роль.

(*на титульній світлині – одна зі старовинних вуличок Севільї.)

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору