RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Собеседование без проблем
  5. Реальна співбесіда: сперечатися й сподобатися

Реальна співбесіда: сперечатися й сподобатися

28.09.2020 457Автор: Олександр Мавлідінов
Реальна співбесіда: сперечатися й сподобатися

Реальна співбесіда: сперечатися й сподобатися

28.09.2020     457Автор: 

Про необхідність гарного вигляду та належної поведінки під час співбесіди, вже чимало написано. Проте, реальні розмови такого типу, доволі часто відбуваються в певній та доволі напруженій атмосфері. Нервове навантаження та стресова ситуація, впливають як на рекрутера, так й на шукача, тому суперечки та «накалювання пристрасті» загалом, доволі «нормальний» фон такої події.

Як відомо, людина, яка не згодна зі своїм співрозмовником, або втратила контроль над власними нервами, доволі вразлива та може відкритися, як особистість, продемонструвавши негативні риси характеру, при цьому, втрачаючи «бали» в очах рекрутера та наражаючись, навіть на «соціальне відторгнення» з боку опонента.

Не сперечатися, інколи буває доволі не просто, а наприклад, під час співбесіди на низку певних посад в деяких напрямках діяльності, рекрутер, й зовсім навмисно, може спробувати спровокувати кандидата на прояв «справжнього себе».

До речі, психологи, також радять кандидатам залишатися у «власному образі», не намагаючись занадто погоджуватися з усім, що буде вам запропоновано. Навіть, якщо вам пощастить потрапити на бажану роботу, вимушені погодження під час співбесіди, можуть зіграти з вами поганий жарт, перетворюючи роботу на справжнє пекло. Та й після підтвердження чого –небудь, доволі важко починати розмову про можливі зміни у такій темі.

Тож, разом з головною метою інтерв’ю - справити максимально позитивне враження на співрозмовника – можливого роботодавця, переконуючи опонента у власній відповідності вимогам вакансії, вміння контролювати себе навіть під час стресових ситуацій та неприємних розмов, стає однією з головних навичок, що обумовлюють вдалий пошук роботи.

Рекрутери, не сприйматимуть вашу реакцію, як неповагу та взагалі, відчують певну симпатію до особистості, що відстоює власні погляди, якщо свою незгоду на співбесіді, ви будете виказувати із врахуванням декількох порад, що приведені нижче.

«Йду на Ви»

Так, саме у кращих традиціях українського лицарства попередьте співрозмовника про те, що ви не згодні з його думкою. Але, зробіть це так, як належить справжньому джентльменові. Наприклад, ввічливо зауважте, що маєте іншу думку та запропонуйте «джентльменську дискусію», із виказуванням опонентами власних фактів «за» та для пошуку можливих альтернатив узгодження питання.

У будь-якій сфері розмови, демонстрація того, що ваш професійний або життєвий досвід заохочує, насамперед, обговорення проблеми замість мовчазної згоди чи бурхливої незгоду, переконає рекрутера у тому, що ви не стандартна особистість, смілива та чемна людина. Інколи, поява такої симпатії з боку представника роботодавця, означає одразу вдало пройдене інтерв’ю.

суперечки на співбесіді

Розумійте обґрунтування незгоди

Докази, які підтверджують ваші сумніви – єдина платформа, на якій може базуватися рішення розпочати «дебати». Відсутність фактів та доказів або впевнене «я чув» та «люди кажуть» - прямий шлях до фіаско, якщо сперечатися ви все ж таки почнете.

Критичне мислення

Не треба проявляти зайву впертість та наполегливість, навіть у тому випадку, якщо рекрутер дійсно помилився, а ви виявилися справжнім знавцем та «осідлали свого коня».

Проявіть не лише благородство душі, але й далекозорість, у вигляді поваги до вашого опонента.

Саме своєчасність прояви такої поваги, вміння вчасно та гідно завершити розмову, є базовим компонентом вдалого експерименту «суперечок на співбесіді». Вважають, що не пізніше, ніж десять хвилин з початку «дебатів», саме ці суперечки треба закінчувати, навіть, якщо ви не отримали відповіді, яка би вас задовольнила. Пропонуючи певну «перемогу дружби», ви своєчасно повернете розмову у ситуацію, залишитеся лідером дебатів та створити гарний власний імідж в очах співрозмовника.

Також, розуміння міри та відсутність «впертості», стануть гарним проявом власних можливостей «грати у команді». А сьогодні, саме «командні гравці» стали трендом пошуку серед роботодавців. соціологи та й самі рекрутери наголошують на тому, що скоріше візьмуть на роботу того, хто довів, що комфортно перебуває поряд з іншими людьми у різних ситуаціях та рівнях нервового напруження, аніж, більш сильних професіоналів та природжених лідерів, важко реагуючих на незгоду з їх думками чи, з самою правдою.

Упертість відштовхує, а щирість та «гнучкість», навпаки, приваблює до особистості. З такою людиною, й посперечатися буде приємно. Але, ці головні «правила дискусії» спрацюють, якщо ви розпочнете ефективно та вдало все ваше інтерв’ю.

Для цього, треба запам’ятати ще три принципи, що мають стати необхідними для виконання перед кожною діловою зустріччю.

Будьте готові

Не треба довгих репетицій та інших зайвих знущань з власного звичного стилю розмови чи спілкування. Зрозумійте й те, що не можна йти, лише сподіваючись на те, що виразне читання свого резюме в голос разом з відчайдушним «а там – побачимо», також, не є гарною ідеєю.

Узнайте, хоча би головні факти про свого роботодавця, щоб продемонструвати зацікавленість співпрацею з ним.

Не забувайте, що співбесіда - розмова, в першу чергу, й то, як ви донесете свою особистість та навички. Залежатиме й від подання вами інформації про себе.

Не запізнюйтесь

Про неможливість розраховувати на позитивне рішення щодо вашого найму на роботу, якщо ви спізнилися на співбесіду, вже сказано забагато. Тому, головне тут – зробити так, щоб «бути вчасно» стало вашим другим «я».

А ще, не забувайте посміхатися та «сяяти» позитивною енергією, яку, до речі, теж непогано тримати під контролем. Але, з ввічливою та усміхненою, спокійною людиною приємніше починати будь-яку розмову. Тому, вам пробачать й можливі суперечки, які пройдуть «не за сценарієм».

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх