RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Обучение, развитие, повышение квалификации
  4. Обучение
  5. Що визначає кар’єрний успіх ще в юнацтві?

Що визначає кар’єрний успіх ще в юнацтві?

8.01.2020 1122
Що визначає кар’єрний успіх ще в юнацтві?

Що визначає кар’єрний успіх ще в юнацтві?

8.01.2020     1122

Просування по службі або в іншій діяльності, досягнення популярності, слави тощо – це все кар'єра. А ось з чого починається це сходження і коли? На це питання JOBS.UA знайшов відповідь у соціолога з Оксфорда Марка Тейлора.

Дослідник Марк Тейлор провів опитування людей, яким трохи більше тридцяти, і з'ясував, що таке захоплення, як читання книг в юному віці, допомагає в майбутньому успішно будувати кар'єру. Приблизно 17 200 чоловік, приймали участь в опитуванні, вони розповіли чим захоплювалися і цікавилися в дитинстві. І як виявилося, ні спорт, ні спілкування з однолітками, ні мистецтво в різних його напрямках так позитивно не впливають в майбутньому на кар'єру як читання книг. Ті з опитуваних, хто багато читав різної цікавої літератури в юності, досяг на професійній ниві більшого.

Але чому саме захопленість книгами дає такий результат? Відповідь проста: читання тренує мозок. Ми читаємо, складаючи літери в слова, вголос або просто про себе, шукаємо сенс і одночасно запам'ятовуємо те, про що дізналися, а також свої емоції в той момент і атмосферу. Таке тренування дозволяє мозку краще працювати. Звичайно, подібні заняття варто починати з раннього дитинства, тоді дитині в підлітковому віці буде легше знаходити рішення тих чи інших завдань, які з віком ускладнюються.

Якщо діти читати не хочуть?

На думку фахівців, часто діти відмовляються читати не тому що не хочуть, а тому що їм це важко. Можливо, це пов'язано з особливістю розвитку.

Якщо дитина зовсім маленька, розповідайте їй невеликі віршики, примовки, гуляючи по парку, розповідайте, що навколо вас оточує і відбувається, що робите ви. Трохи підросла дитина, можна взяти книгу з казками, де є великі барвисті картинки, і читати або вигадувати свої історії. Якщо дитина може читати сам, але не хоче, читайте їй вголос, наприклад, на ніч. Почніть захоплюючу розповідь або історію, а продовження дайте дитині самій прочитати. Спробуйте спільне читання – за ролями. Особистий приклад також дуже важливий, частіше відволікайтеся від побутових турбот, інтернета й читайте самі. Нехай у вашому домі будуть книги, невелика бібліотека з цікавою та пізнавальною добіркою.

Читання не тільки розвиває нас, тренує уяву, збагачує нашу мова, покращує здатність до співпереживання і допомагає краще розуміти і відчувати один одного. Крім того, хороша література допомагає боротися із забобонами і може навчити нас розуміти людей інших рас і культур і співпереживати їм.

Художні твори збагачують наш соціальний досвід і допомагають нам краще зрозуміти інших. Книги – не просто спосіб передачі інформації, читання допомагає розширити кругозір, дізнатися життя інших країн, інших культур, історичних періодів. Що таке художній твір, будь це книга, фільм, п'єса або телесеріал? Це фрагмент чужої свідомості, який немов передається з одного розуму в інший. Фантазія, твір різних історій присутній майже у всіх людських культурах. Деякі зневажливо вважають, що ці історії служать тільки для розваги, насправді вони грають дуже важливу роль в нашому житті.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх