Пандемія пандемією, а люди ще більше хочуть зустрічатися і відзначати сімейні торжества і релігійні свята. А що можемо вважати окрасою кожного столу? Звичайно, солодкий стіл. Випікання тортів та оригінальної випічки може стати успішним бізнесом, якщо дотримуватися рекомендацій, які Jobs.ua підібрали для вас.
Окрім бажання підзаробити грошей у декреті та під час карантину, ви повинні любити кулінарію і все що з нею пов’язано. Просто механічно випікати торти навряд чи вийде. Замовники солодких столів люблять, щоб майстриня підійшла до справи творчо. Щоб і гостей вразити, і свою душу потішити естетичним виконанням.
Крім любові до кулінарії важлива також любов до естетики. Красиво оформлені торти коштують дорожче, та й скучною справою прикрашання тортів не назвеш. Тут потрібна вправність рук і розвинена уява майстрині. Якщо вам такі заняття в радість, за випіканням тортів і оригінальних тістечок не занудьгуєте.
Смаки в кулінарії змінюються так само швидко, як і на подіумах високої моди. Сьогодні всі фанатіють від мусових тортиків, а завтра знову у моду повертається бісквітне тісто. Тому тримайте руку на пульсі, відстежуйте в соцмережах популярних кулінарних майстринь, щоб переймати у них найкращі рецепти. Так вам завжди буде що запропонувати як старим, так і новим клієнтам.
Соцмережі давно стали зручною площадкою для реклами власних послуг чи продукції. Тому потурбуйтеся про те, щоб ваші фотографії виглядали привабливо. Кулінарні світлини повинні викликати бажання скуштувати ту красу, яку ви приготували. Фотографувати їжу так, щоб її хотілося в ту ж хвилину з’їсти – це теж мистецтво, але за бажання його можна опанувати. Навіть без застосування дорогої фото техніки можна зробити такі кулінарні світлини, від яких не захочеться відводити погляд. Проявіть трохи креативу, потурбуйтеся про гарний фон і антураж навколо тарілки із шматком торту чи тістечком, і світлини приваблюватимуть погляд. Фотографії повинні бути апетитними. Пам’ятайте про це. На крайній випадок можна підкорегувати яскравість і чіткість зображення за допомогою графічних редакторів.
Уявіть ситуацію: ви зробили солодкий стіл-фуршет для дитячого дня народження, або ж на весілля. А через деякий час до вас починають телефонувати нові клієнти і казати, що «вас нам порадили наші друзі/знайомі, ми були на святі і нам дуже сподобалося солодке. Чи можна у вас щось подібне замовити?» Так працює сарафанне радіо – ви приготували якісний продукт, на який одразу знайшлося чимало покупців.
Випікаючи оригінальні тістечка і торти, яких немає на столах у інших майстринь, на вашу солодку продукцію буде попит навіть в період пандемії. Це не єдиний приємний момент у такій «солодкій» спеціальності. Чоловік та інші члени родини теж підтримають подібну ініціативу, бо завжди можна випекти трохи більше оригінальних тістечок, ніж передбачено в замовленні.
Так склалося, що в процесі найму більше прийнято звертати увагу на вміння і сильні сторони кандидата. Професійні досягнення і досвід — це чудово, але рекрутер не може знати апріорі, якою людиною є кандидат перед ним. Нижче спробуємо з’ясувати, які риси кандидата мають насторожити рекрутера.
Токсичні люди становлять більшу проблему, ніж здається на перший погляд. Вони можуть перетворити улюблену роботу на справжнісіньке пекло. Звичайно, якщо працюють поруч з нами. В цій статті пропонуємо поміркувати над життєвими уроками, які можна отримати від спілкування з токсичними колегами.
Окрім того, як і що ми говоримо, важливу роль у спілкуванні відіграють міміка, рухи руками, постановка тіла. Але, на жаль, ми часто забуваємо про це, та й особливого значення не надаємо. А даремно. Від того, як ми поводимося на співбесіді, переговорах, ділових зустрічах, може залежати наша кар'єра.
Від попередніх поколінь зумери відрізняються передусім посиленим прагненням до життєвого балансу, гнучкості й свободи у виборі роботи. Та чи варто сприймати на ринку праці їхню амбітність як недолік? Давайте поміркуємо над цим питанням, а ще спробуємо розвінчати міфи про їхній підхід до роботи і життя.
Часті блекаути й аварійні відключення електроенергії висувають нові стандарти до енергонезалежності. Причому як власного житла, так і бізнесу. Дізнайтеся, як компаніям і співробітникам потурбуватися про безперебійну роботу під час блекаутів.