RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Интересно о бизнесе
  4. Мужчины, которые изменили мир
  5. Історії успіху: Король скарбів

Історії успіху: Король скарбів

12.01.2021 591Автор: Олександр Мавлідінов
Історії успіху: Король скарбів

Історії успіху: Король скарбів

12.01.2021     591Автор: 

Розмовляючи про історії успіху людей, що змогли своїм прикладом поміняти оточуючий їх світ, Jobs.ua не може обійти стороною історію життя американця Мела Фішера, котрого, ще за його життя назвали «королем шукачів скарбів».

Він кинув все знайоме життя у віці сорок років, щоб зайнятися пошуком скарбів, що мали чекати на нього у трюмах затонулих кораблів. На шляху до власної мети Мелові Фішеру довелося встояти серед безлічі розчарувань та переживати загибель улюбленого сина, але це все не здатне було зламати таку людину.

Минуло двадцять років до того моменту, коли у 1985 році Мелові вдалося знайти затонулий іспанський галеон «Аточі», з нутрощів якого Фішер підняв скарбів на суму у 450 000 000 (мільйонів!!!) доларів США.

Народившись на фермі, серед курей та гусаків, яких вирощував його батько, майбутній король скарбів признавав, що ще з самого раннього дитинства захоплювався мріями про море та різні пригоди, які вели до омріяних скарбів. Музей короля скарбів й сьогодні зберігає «водолазний шолом», зібраний юним Фішером з каструлі, садового шлангу та велосипедного насосу.

Вперше під воду Мелові вдалося опуститися вже в університетські роки, коли він отримував професію інженера. Його призвали до армії Сполучених Штатів Америки й він брав участь у боях Другої світової війни. Демобілізувавшись, Мел Фішер був впевнений, що має продовжити справу батька, тому започаткував власне господарство із розведенням курей та інших домашніх птахів.

Проте море в його мріях по-троху «брало своє». Фішер витратив майже всі заощадження та відкрив у Каліфорнії власний магазин з продажу спорядження для підводного пірнання. Трохи пізніше, на базі бізнесу, Мел зміг організувати школу для аквалангістів-початківців. Після однієї з прогулянок берегом океану разом з дружиною, Фішер знайшов просто у піску золоту монету XVII століття. Він заявив, що це знакова подія та миттєво перевів все своє життя «на рейки» пошуків скарбів. Переїхав до штату Флорида, майбутній король скарбів відкрив фірму з пошуку іспанських галеонів, які мали перевозити коштовності та числилися у старих документаціях, у якості затонулих суден.

У пошуках інвестицій, Мелові із напарником доводилося навіть й махлювати. Наприклад, вони підлаштовували «раптові знахідки» золотих монет, багатими туристами-аквалангістами, яких вони супроводжували. Часто, вражений «реальністю» такої знахідки, турист погоджувався профінансувати певні проекти «молодих шукачів» скарбів.

історії успх Мел фішер

Перші «плюси» у вигляді чималої здобичі компаньйони отримали лише у травні 1964 року. Поруч із невеликим містом Форт-Пірс, вони зуміли підняти з океанського дону 2 500 золотих іспанських дублонів. Чималу роль зіграв у пошуках й пристрій, розроблений Мелом Фішером: спеціальна труба, створювали потужний струмінь води, задопомогою якого розмивався пісок.

Шість років пройшли без знахідок, та більш того, із низкою суттєвих проблем, які могли назавжди поховати мрію Фішера про скарби. Проте, 13 липня 1975 року син Мела – Дрейк Фішер, під час обстеження донних порід поруч із островом Квіксендс, знайшов корабельні гармати, поруч з якими лежало два срібних злитка, які мали символіку, що всиляла надію на те, що вони з трюму галеону «Аточа».

На жаль, Дрейк не встиг передати батькові точні координати знахідки: поки той йшов на зустріч синові, Дрейк із напарником потрапили у пастку в трюмі тонучого буксиру й трагічно загинули.

Не зважаючи на загибель Дрейка, яка стала для Мела Фішера справжньою трагедією, пошуки продовжилися, й лише в 1980 році було знайдено ділянку, буквально засіяну золотом, але не з «Аточі», а з іншого галеону «Санта Маргарита».

Лише рівно через 10 років після смерті сина, 20 липня 1985 року, Фішер відшукав справді грандіозні скарби з галеону «Аточі» та підняв на поверхню 3 200 смарагдів, 150 000 срібних монет, понад 1 000 срібних злитків вагою від 15 до 40 кілограм та безліч інших коштовностей на передбачувану вартість у 450 мільйонів доларів США. За рішенням Верховного суду США Фішеру отримав 25% від знайденого та збагатив всю команду.

У грудні 1998 року короля скарбів не стало, але під управлінням його онука Шона Фішера, «Mel Fisher's Treasures» продовжує пошуки затонулих скарбів.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх