RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Обучение, развитие, повышение квалификации
  4. Обучение и работа
  5. Вчитися все життя: чому так необхідно

Вчитися все життя: чому так необхідно

31.10.2020 2390
Вчитися все життя: чому так необхідно

Вчитися все життя: чому так необхідно

31.10.2020     2390

Ви вже закінчили обраний навчальний заклад, отримали бажану професію. Здавалося б, що ще треба? Навіщо витрачати час і сили для навчання далі чомусь новому? Разом з jobs.ua спробуємо знайти відповіді в експертів.

З самого народження ми набуваємо навички й знання з найрізноманітніших сфер: вчимося ходити, говорити, одягатися, читати й писати. Поступово дорослішаючи, потребуємо більш складних вмінь – культурних, професійних. Адже ми не народжуємося з певним набором навичок, а набуваємо їх, займаючись саморозвитком. Саме вміння й, що не менш важливе, бажання вчитися допомагає швидко адаптуватися до мінливості сучасного світу й залишатися конкурентоспроможними на ринку праці.

Маленькі діти з задоволенням і жадібністю пізнають нове, поступово дорослішаючи, втрачають цю жагу до знань. Після закінчення навчального закладу більшість людей розслабляються, користуючись лише тими знаннями й вміннями, які отримали, не рухаючись далі у власному розвитку.

Для того щоб засвоювати нове вік не заважає і значення не має. Можна і в 50 років почати вивчати італійську мову, а в 60 чи, навіть, в 70 років записатися в студію танців або на уроки йоги. В яких же сферах придбання нових навичок може стати при нагоді й чому це так важливо?

Можливість реалізуватися в іншій сфері

Ще якихось десять років тому достатньо було раз обрати професію і не думати про якусь ще іншу, а зараз все інакше. З кожним роком з’являються нові спеціальності, багато з яких пов’язані з інтернетом. Тому сьогодні, щоб займися більш актуальною і цікавою роботою, важливо бути відкритим для отримання нової інформації в будь-який момент. Наприклад, опанувати додаткову професію за 2-3 місяці й стати більш кваліфікованим спеціалістом й почати заробляти більше, ніж було раніше.

Фінансове зростання

Майже у всіх сферах трудової діяльності сьогодні високий рівень конкуренції. Реалії такі, що простой в професії рік чи два – і фахівець вже втрачає свою цінність. Тому в перших рядах ідуть ті, хто постійно підвищує свою кваліфікацію, регулярно проходить додаткове навчання за обраною спеціальністю і по суміжних теж (тренінги, майстер-класи). А потім розширивши список знай і вмінь, успішно застосовує на практиці. Для роботодавців такі фахівці цікавіше, і, відповідно, оплата їх праці також зростає.

Саморозвиток

Ні для кого не буде секретом, що навчання змінює наш світогляд, розширює кругозір і дає багато нових можливостей. А для цього потрібні навички роботи над собою, бажання щодня робити хоча б невеличкий крок до обраної мети, вдосконалюючи себе. Такий підхід дозволяє легше долати труднощі й більш успішно вирішувати різнопланові складні завдання.

Для продовження молодості

Вчені вже давно довели, як тільки людина припиняє пізнавати нове (вчитися чомусь новому), вона починає деградувати й старіти. Пов'язано це з нейропластичністю мозку. Щоб залишатися як найдовше активними, потрібно постійно тренувати свій мозок, давати йому розумові навантаження, займатися такими видами діяльності, які вимагають концентрації уваги й зосередженості, запам’ятовування.

Чим більше ми читаємо, вивчаємо щось нове, тим довше живемо на повну силу, відсуваючи ризик захворювань, пов'язаних з процесом старіння.

Високий статус у соціумі

Людина, яка регулярно вчися чомусь новому, може легко адаптуватися в незнайому колективі, підтримати розмову з оточуючими на рівні теми (культура, спорт, економіка, погода). На співбесіді ця навичка теж може стати при нагоді! Той, хто добре орієнтується в найрізноманітніших речах і сферах діяльності, автоматично сприймається людьми як авторитетна особистість. І цей статус завжди працює «в плюс» і в особистих відносинах, і в професійних.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх