RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Обучение, развитие, повышение квалификации
  4. Cоветы и рекоммендации поступающим
  5. Вступна кампанія в умовах карантину

Вступна кампанія в умовах карантину

15.05.2020 721
Вступна кампанія в умовах карантину

Вступна кампанія в умовах карантину

15.05.2020     721

Новий рік приніс всім нам неочікувані та вкрай неприємні зміни. Цивілізовані країни постали перед новим викликом, новою загрозою, ефективним засобом боротьби проти якої виступає, зокрема, ізоляція людей один від одного. Оскільки карантин продовжували неодноразово, – і ще, без сумнівів, продовжать, хоч із деякими послабленнями, – слід було очікувати перенесення термінів подачі документів у вищі навчальні заклади. Отже, що варто знати майбутнім абітурієнтам, плануючи вступну кампанію в умовах карантину?

На початку травня Міністерство освіти і науки України підписало відповідний наказ, який вніс важливі корективи в Умови прийому на навчання до закладів вищої освіти України. Найважливіша зміна – всі дати цьогорічної вступної кампанії перенесено на серпень (звичайно, із врахуванням можливого перебігу епідеміологічної ситуації на території нашої країни).

Jobs.ua пропонує ознайомитись із найважливішими змінами, які представлені для зручності у форматі короткого списку.

Найважливіші зміни вступної кампанії – 2020

  • Початок реєстрації електронних кабінетів – з 1 серпня;
  • Прийом вступних заяв – з 13 по 22 серпня;
  • Проведення вступних іспитів і творчих конкурсів:
    - на бюджетній основі – 1-12 серпня;
    - на контрактній основі – 13-22 серпня;
  • Проведення співбесід – з 16 по 18 серпня;
  • Оприлюднення списків вступників, рекомендованих до зарахування за результатами співбесіди (і за квотою-2) – 20 серпня (12:00);
  • Оприлюднення рейтингових списків вступників за результатами ЗНО, творчих конкурсів і вступних іспитів (враховується квота-1, квота-3, квота-4) – 27 серпня (12:00);
  • Подача документів на бюджет і зарахування на бюджет – 31 серпня і 5 вересня відповідно;
  • Зарахування вступників на контрактній основі – до 30 вересня.

Які ще важливі зміни передбачає вступна кампанія в умовах карантину? Серед інших важливих моментів – можливість надіслати оригінали документів поштовими службами (враховуючи нинішні реалії, до 5-ти днів збільшився інтервал між Наказом про зарахування вступників і останнім днем подачі документації); передбачена можливість надсилання електронною поштою сканованих копій необхідних документів (сканкопії повинні містити електронний підпис), а оригінали документів можна привезти в обраний заклад освіти на початку навчального року.

Що стосується зовнішнього незалежного оцінювання, воно відбудеться за будь-яких умов. Звичайно, терміни проведення карантину вплинуть на дати проведення ЗНО з усіх предметів, але незалежне тестування пройде з дотриманням всіх засобів безпеки – зберігання дистанції між абітурієнтами (1,5 метри), обмежена кількість учасників (15 випускників і 2 інструктори).

Для вступників, які бажають здобути ступінь магістра, також передбачено певні зміни:

  • Онлайн-реєстрація на вступні іспити – з 12 травня по 5 червня;
  • Проведення вступних іспитів – 1 та 3 липня відповідно;
  • Реєстрація електронних кабінетів і прийом заяв – 1 і 5-22 серпня відповідно;
  • Зарахування на бюджетній основі – 1 вересня;
  • Прийом документів для зарахування на бюджетній основі – 6 вересня (до 18:00);
  • Зарахування на бюджет – 11 вересня.

Також майбутнім магістрам варто пам’ятати, що до 15-го вересня відкрите «вікно» для переведення на вакантні бюджетні місця вступників на контрактній основі. З повним переліком документів і сканкопіями, які необхідно надіслати вступникам для реєстрації на онлайн-іспити, можна ознайомитися на сайті МОН.

Для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій в 2020 році розширився список закладів вищої освіти (91 ВНЗ), до яких вони можуть подавати документи за спрощеною процедурою. Що цікаво, 77 з даних закладів освіти підпорядковані МОН, решта – МОЗ, МВС та Міністерству культури.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх