RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Это важно знать каждому
  5. Який вид літератури ви найчастіше читаєте для своєї роботи

Який вид літератури ви найчастіше читаєте для своєї роботи

16.11.2023 390Автор: Лоліта Платошкіна
Який вид літератури ви найчастіше читаєте для своєї роботи

Який вид літератури ви найчастіше читаєте для своєї роботи

16.11.2023     390Автор: 

Всі ми знаємо, що читання сприяє інтелектуальному розвитку людини. Така людина володіє вищим рівнем мовної грамотності, тому часто має більшу оплату праці. Читання - це ще один спосіб роботи з інформацією: сприймати, аналізувати, систематизувати, підсумовувати, використовувати в подальшому життєвому досвіді. Всі ті вміння, які так потрібні нам на роботі.

Безумовно, списки книг на поличці обумовлені жанровими смаками кожного читача, однак всі жанри здатні привнести в наш розвиток та розширення кругозору щось корисне. Нам стало цікаво і ми провели опитування, який вид літератури найчастіше читають для своєї роботи користувачі сайту Jobs.ua, з результатами якого ви можете ознайомитись в цій статті.

Навіщо читати українцям книги

Звичка читати книги про різноманітні сфери життя відточує інтелектуальний розум, підвищує емоційний інтелект, дає можливість налагодити стосунки з собою та навколишнім світом.

Так бізнес-література дозволяє дізнатися більше про ту сферу діяльності, в якій ми працюємо, про бізнес-навички, які потрібні нам для професійного росту, розширення знань про власну спеціальність. Тому часто вона наповнена професіоналізмами та термінами, які створюють наш професійний каркас. 59% користувачів на сайті читають професійну, інтелектуальну літературу, тому що найчастіше професійний розвиток пов’язаний зі збільшенням достатку.

Нонфікшн - література, що ґрунтується на фактах і дозволяє пізнати себе, побудувати відносини з людьми, зануритись глибше в гострі проблеми сьогодення. Знання про побудову світу здатні надати нам широке бачення як формуються та працюють внутрішні робочі системи, на яких цінностях будуються компанії та світ, примушує думати та мислити. Рекомендуємо до читання: “21 урок для 21 століття” Ювал Ной Харарі.

17% користувачів обирають для читання літературу для комунікації та спілкування. Будувати стосунки всередині колективу - окрема наука, яка дається не всім і не одразу. Тому часто комунікація та спілкування - навички для роботи, якими потребує опанувати кожний спеціаліст. Вони ніколи не втратять своєї цінності. Рекомендуємо до читання: “Маленька книга “Так!” Ноа Дж. Гольдштейн, Стів Дж. Мартін, Роберт Б. Чалдині.

12% користувачів обирають психологію, яка розвиває мислення, допомагає опанувати емоції, дозволяє розширювати сприйняття. На ринку праці завжди цінувались стресостійкі спеціалісти, емоційно стримані, спеціалісти, які здатні на критичне мислення тощо. Така література допомагає не тільки на роботі, а й у повсякденному житті. Рекомендуємо до читання: “Позбудься звички бути собою” Джо Диспенза, “Примирення душі й тіла” Мішель Фройд, “Іди туди, де страшно” Джим Ловлесс.

І ще 12% користувачів обирають мотиваційну літературу, що допомагає бути більш організованим, ефективним, націленим на результат. У житті кожної людини настає такий переломний період життя, коли більше немає бажання плести за течією і потрібно щось терміново змінювати у власному житті. Література мотиваційного жанру є фундаментом свідомості та двигуном багатьох ідей, яких нам часто не вистачає. Рекомендуємо до читання: “Життя без обмежень” Нік Вуйчич, Джен Сінсеро “Не нюнь”, “Тією горою є ви” Бріанна Вест.

Дізнавайтесь також зі статті чим звичка регулярно читати може допомогти вам в карʼєрі.

Отже, читання книг – це не тільки цікаве дозвілля, а й навчає, розвиває, формує усвідомлену людину, що здатна розбиратися в будь-якій сфері життя.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх