RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Это важно знать каждому
  5. Завершіть бесіду вдалим жартом – як навчитися це робити?

Завершіть бесіду вдалим жартом – як навчитися це робити?

20.05.2022 335
Завершіть бесіду вдалим жартом – як навчитися це робити?

Завершіть бесіду вдалим жартом – як навчитися це робити?

20.05.2022     335

Не знаєте, як ефектно завершити свій виступ, заняття чи коротку навчальну бесіду з підлеглими? Jobs.ua пропонує з’ясувати, як навчитися завершувати розмову з людьми, щоб викликати у них симпатію та піднімати настрій. Погодьтеся, зараз це вкрай актуально. А вміння піднімати оточуючим настрій не раз знадобиться у житті.

Чому гумор – це важливо за будь-яких обставин?

Вдалий жарт здатен розрядити будь-яку напружену ситуацію. Навіть якщо в процесі спілкування людина, як-то кажуть, «ляпнула» щось незграбне чи недоречне, ситуацію завжди виправить добрий жарт. Але потрібно розуміти, за яких обставин краще вжити іронічне зауваження чи вдалу добивку.

Маємо для вас приємні новини – якщо із жартами у вас не дуже, це не привід засмучуватися. Навчитися жартувати можна, адже всі жарти слідують певній логіці і будуються за схожим принципом. Безумовно, ви можете піти іншим шляхом – постійно тримати при собі добірку з певних жартів та анекдотів, щоб обрати найбільш підходящий для конкретної ситуації. Але хіба не краще розібратися в тому, як «влаштований гумор», і тоді ви зможете пожартувати з будь-якого приводу і в будь-якій ситуації? Про це згадаємо ще нижче, а зараз поговоримо про вікову градацію гумору.

Кожному віку – свій рівень жартів

Звісно, не забуваємо й про те, що жарти повинні бути зрозумілими для певного віку. Спілкуючись із двадцятилітніми, більшість з яких ще неодружені – жартувати з ними про тривале сімейне життя – не надто вдала ідея. З тридцяти- та сорокалітніми такі жарти підуть на «ура». З дітьми – ще більш «дитячий» рівень жартів. Все просто, правда ж?

Ось вам приклад з роману Кідрука «Зазирни в мої сни», як не треба робити. Головний герой роману іде з малим сином на прогулянку в місцевий парк. Його син ще дошкільник, тож жарт про те, що «усі люди пукають, крім британської королеви, бо вона має спеціально навчених для цього людей…» – гмм, для дошкільного віку це трохи заскладно і заморочено, чи не так? Якби синові було років одинадцять-дванадцять, цей жарт був би доречним. Підліток вже може скласти уявлення, хто така британська королева. Але дошкільник??

Вивчайте теорію комедії

А якщо хочете навчитися якісно розрізняти всі ці поняття між собою – чорний гумор, іронія, сатира, каламбур чи жарт у стилі «кві про кво» – вивчайте, досліджуйте теорію комедії. Досить захоплююче заняття, між іншим. Дивіться та переглядайте відомих західних стендаперів, відкривайте також наш український стендап. В одній зі статей ми згадували про чудовий український ютуб-канал стендап-комедії.

Якщо вам стало цікаво, розберіться передусім з ключовими поняттями будь-якого вдалого жарту. Це сетап і панчлайн. Навіть ці базові знання дадуть вам розуміння того, як навчитися придумувати вдалі жарти в контексті ситуації. І – що дуже важливо! – практично «на ходу».

І практикуйтесь, звісно. Повторєніє – мать учєнія, як говорять наші «братушки». Хоча їм самим не завадило б повторити і добре засвоїти уроки історії ХХ століття. Як вважаєте?

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх