RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Обучение, развитие, повышение квалификации
  4. Обучение
  5. «Зіркова» школа Ілона Маска – що про неї відомо

«Зіркова» школа Ілона Маска – що про неї відомо

1.09.2020 472
«Зіркова» школа Ілона Маска – що про неї відомо

«Зіркова» школа Ілона Маска – що про неї відомо

1.09.2020     472

У своїй прогресивній школі для обдарованих дітей американський геній поставив за ціль розвивати дитячі таланти, ні до чого їх не змушуючи. Ілон Маск може по праву собою пишатися, адже він батько п’ятьох хлопчиків, і не секрет, що їхній освіті він приділяє багато уваги.

Настільки багато уваги, що глава Тесли та SpaceX навіть відкрив власну школу для дітей, де навчаються його діти та обдаровані діти працівників його космічної компанії. Відкрити власну школу його змусив той факт, що навіть приватна школа для обдарованих діток, в якій спочатку навчалися його сини, не сподобалася йому своїм традиційним підходом до навчання. Ілон по праву вважає, що оцінки травмують психіку дітей і розвивають спотворені цінності, адже дитина потім все життя привчається до того, щоб отримувати схвалення інших людей, отримувати від них своєрідну «оцінку» своєї діяльності.

Свою школу Ілон Маск назвав просто і геніально: «Ad Astra», що в перекладі з латинської означає «До зірок». Звичайно, його «зіркова» школа має свої принципи і переконання, які ми разом з Jobs.ua розглянемо нижче.

Система оцінок відсутня

Як було зазначено вище, система оцінювання відсутня… але з деякими нюансами. «Зіркова» школа має свою валюту – «айстри», яку діти отримують за реалізацію своїх ідей, а не за правильне вирішення навчальних завдань.

Кожна дитина займається, чим її душа забажає – від створення сайтів до випікання пиріжків. Працюючи руками і головою, отримуючи певний результат, діти отримують можливість дізнатися на практиці, наскільки це цінується. Так «зіркові» школярі навчаються ринковим відносинам – що, звичайно, знадобиться їм в майбутньому.

Відсутність тестів і багато практичної діяльності

Маск міркує наступним чином: американські діти втрачають здатність думати, бо через систему тестів вони привчаються «підкреслювати правильну відповідь». На його думку, практична діяльність – основа основ, тому замість балачок в його школі дітям дають розібрати двигун, а не довго і нудно пояснюють, як все працює.

Ілон вважає, що вирішувати абстрактні завдання – це малоефективне заняття, бо мозок дітей відсіює такі завдання, як щось зайве. Тому будні «зіркових» дітей наповнені вирішенням практичних завдань.

Відсутність поділу на класи і обов’язкової програми

Незалежно від віку діти навчаються спільно; спільно вирішують поставлені вчителями завдання. Ілон вважає, що різновіковим дітям цікаво вчитися разом і ділитися думками. Тут складно заперечити, адже «зіркову» школу відвідують діти з високим рівнем інтелекту.

Кожна дитина має свої нахили і вподобання. На це опираються у «зірковій» школі Ілона Маска. Тобто навчальна програма адаптовується під здібності дітей, а не навпаки, як в традиційних школах.

Поглиблені знання з моралі та етики

Дітям час від часу підкидають непрості задачки, пов’язані з питаннями моралі та етики. Наприклад, їм пропонують вирішити складну дилему: завод, який дає роботу багатьом людям, розташовується на березі озера. Завод забруднює довкілля, вбиває тварин і мешканців озера. Як вирішити наступну ситуацію – щоб підприємство не закрилось, але й щоб довкілля більше не забруднювалось?

Подібні задачі привчають дітей до того, що люди – не єдині мешканці планети: що все довкола взаємопов’язано і людина насправді дуже сильно залежить від довкілля. Як і довкілля залежить від людської діяльності.

Така от вона, «зіркова» школа Ілона Маска. Приємно усвідомлювати, що в світі є діти, які навчаються за прогресивними методиками, і яких змалку не привчають до оцінок, а привчають на повну силу застосовувати свій інтелект і розвивати природні нахили і здібності.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх