RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Личные качества на работе
  5. Готовність стати керівником №1

Готовність стати керівником №1

6.10.2019 611Автор: Лоліта Платошкіна
Готовність стати керівником №1

Готовність стати керівником №1

6.10.2019     611Автор: 

Ті спеціалісти, які відчувають себе впевнено в компанії рано чи пізно потребують кар’єрного росту. Дехто з них мають на меті стати керівником чи очолити власний відділ. І це досить амбіційне бажання. Та чи готові вони справді стати керівником?
Посада керівника й справді приваблює. По-перше, це статус; по-друге, це більша заробітна плата; по-третє, цікавий досвід. Та чи гоготові ви заплатити за цей привабливий комфорт часом, силами та особистими навичками. Давайте розберемось, чи готові ви до нової відповідальної посади.

Чи готові ви стати керівником?

Стати лідером практично неможливо не навчаючись та не переймаючи досвід інших спеціалістів на керівних посадах. Подивіться досвід всіх успішних колективних керівників. На відміну від інших співробітників вони повинні мати лідерські навички і більш широке бачення справ компанії. Основна порада, для тих, хто мітить на керівну посаду - тверезо оцініть свої навички, можливості.

Професіоналізм

Хибна думка, що керівникові не обов’язково розбиратися в питаннях професійної спрямованості, а достатньо бути лідером та керувати робочими процесами. Керівник повинен бути професіоналом в тій сфері в якій працює. І вже на цій основі формувати навички керівництва, ніж навпаки. Ви повинні бути готові допомагати своїм колегам ідеями, підказками, якщо це буде потрібно, а не наймати додаткових людей спеціалістів для цього.
Відчуття психологічної настроєності
Можливо, ви помічали, що спілкування з однією людиною по типу може бути зовсім різною ніж з іншою. Таке трапляється тому що всі люди різні. Саме тому керівник повинен вміти сонастроюватись із кожним спеціалістом, з яким йому доводиться спілкуватися. Цей особливий навичок підкорити може не кожний: вчіться та практикуйтесь.

Критичне мислення

Критичне мислення дає змогу подивитися на одну ситуацію чи проблему з різних сторін. Саме цього інколи не вистачає звичайному робітникові, який навіть не замислюється над зовнішніми причинами чи процесами. А керівникові якраз допомагає критично поставитись до обставин і обрати найбільш зручний.
Здатність швидко пристосовуватись до обставин
Керівник на своїй посаді повинен вміти швидко пристосовуватись до обставин. Часто бажане не є дійсністю, тому треба швидко підбирати зручні нові шляхи пошуку рішень.

Енергійність

Від звичайних робітників часто можна почути фразу: «Не має енергії чи сил». А у керівника не має часу на скарги, він просто повинен мати енергію та зацікавленість.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх