RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. На работе
  5. Профілактика робочих місць працівників після виходу з карантину

Профілактика робочих місць працівників після виходу з карантину

27.05.2020 423
Профілактика робочих місць працівників після виходу з карантину

Профілактика робочих місць працівників після виходу з карантину

27.05.2020     423

Протиепідемічні заходи поступово послаблюються, а з часом будуть зняті всі інші обмеження. Але це не означає, що небезпека минула. Після виходу з карантину перед усіма без винятку роботодавцями постане важливе питання – укомплектування власних працівників належними засобами безпеки. І профілактика робочих місць займатиме важливе місце в ряді заходів по запобіганню зараження коронавірусом.

Насправді, це дуже важливий момент. Якщо не забезпечити людям ефективний захист після виходу з карантину, Україну може спіткати друга хвиля епідемії. Так, людям набридло знаходитись в ізоляції, так, страждає економічна ситуація в країні, але Міжнародна організація праці закликає не втрачати пильності та вжити якнайсуворіших заходів безпеки за дотриманням належних санітарних норм на робочих місцях, щоб звести до нуля ризик зараження.

Щоб здійснювати ефективну протидію новій для людства загрозі, найперше повинні враховуватися потреби тих людей, які знаходяться в найбільшій зоні ризику. Це люди, які працюють в сфері охорони здоров’я, рятувальники та працівники роздрібної торгівлі, прибиральники приміщень.

Міжнародна організація праці, зокрема, радить приділити посилену увагу найбільш вразливим категоріям працівників (тим, хто задіяний в тіньовій економіці, трудові мігранти, а також люди, які працюють в домашніх умовах). В разі необхідності вони теж повинні отримати належний доступ до передбачених законодавством медичних послуг, і в разі чого бути забезпеченими альтернативними засобами до існування.

Щоб здійснювати належну профілактику робочих місць після виходу з карантину, керівникам всіх ланок слід провести реальну оцінку ризиків зараження на всіх етапах виробничих процесів, і продовжувати робити це регулярно.

Які найважливіші рекомендації можна запропонувати щодо мінімізації ризику зараження вірусом COVID-19 на робочих місцях працівників? Jobs.ua радить власникам підприємств, установ та організацій дотримуватися наступних вимог.

1. Обмеження фізичного контакту між людьми. Якщо це неможливо в силу тих чи інших причин (наприклад, у продуктових магазинах проблематично уникнути скупчення людей), потрібно стежити за дотриманням необхідної дистанції;

2. Здійснення належної вентиляції службових приміщень;

3. Регулярне протирання контактних поверхонь, чистота і гігієна приміщень – на першому місці, а також наявність дезінфікуючих засобів не лише для власних працівників, а й для відвідувачів;

4. Безкоштовні засоби захисту для власних працівників;

5. Якщо виявилось, що хтось із робітників ймовірно інфікований, в такому разі здійснювати контроль за дотриманням ним ізоляції та відстежити ймовірні контакти цієї людини;

6. Надання психологічної допомоги персоналу в разі необхідності;

7. Впровадити посилений контроль за дотриманням вимог особистої безпеки та охорони праці, здійснення необхідного навчання працівників, пильнувати за присутністю всіх необхідних засобів захисту на робочих місцях.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх