RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Ваше здоровье
  5. Сколько нужно человеку уделять время на сон.

Сколько нужно человеку уделять время на сон.

10.03.2010 876

Совсем не справедлива закономерность, что спать нужно 8 часов. Точно указать, сколько человек должен спать никто не может. Интересные условия провели британские учёные. Они установили, что с возрастом потребность в сне падает. Нормальный процесс взросления связан с сокращением продолжительности сна.

Ученые провели эксперимент на людях, не имеющих никаких расстройств сна и не жалующихся на недосып. Подвергнув их различным колебаниям периодов сна и бодрствования, при разных условиях, они оценивали степень сонливости, которую проявляли подопытные в результате такого воздействия.

В первую ночь эксперимента, когда добровольцы оставались в постели на 8 часов, средняя продолжительность сна в возрасте 20-30 лет составила 7,23 ч, 6,83 ч – в возрасте 40-55 лет и 6,51 ч в 66-83 года. Иначе говоря, самая старшая группа спала на 20 минут меньше, чем средняя, и на 43 мин меньше, чем самая молодая. Было показано также и сокращение длительности фаз медленного сна.

Читайте также

  • Як полегшити вихід на роботу після відпустки? 8 Сентябрь, 2024

    Декілька порад від наших експертів про те, як, повернувшись до роботи, правильно застосувати «відновлений багаж сил».

  • Піднімайся і йди30 Август, 2024

    Впавши, піднімаємося, обтрушуємо одяг, хочемо зробити крок, але біль у забитих колінах не дає ступити. Адже йти треба, хоча б до медпункту. Одні встають і, перемагаючи біль, йдуть далі, а в інших сил вистачає лише до кабінету лікаря або самому перев'язати собі рани, а деякі не можуть навіть піднятися від сильних забитих місць, розчарування та зневіри. Що робити і як допомогти собі?

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 Август, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

↑ Наверх