RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Обучение, развитие, повышение квалификации
  4. Обучение и работа
  5. Світовий ринок праці: в очікуванні "комфортного апокаліпсису" (частина 2)

Світовий ринок праці: в очікуванні "комфортного апокаліпсису" (частина 2)

6.12.2019 1132Автор: Олександр Мавлідінов
Світовий ринок праці: в очікуванні "комфортного апокаліпсису" (частина 2)

Світовий ринок праці: в очікуванні "комфортного апокаліпсису" (частина 2)

6.12.2019     1132Автор: 

Незважаючи на незрозумілі перспективи, що несе більшості людства високотехнологічна оптимізація усього світового бізнесу, сувору атмосферу яких, описував Jobs.ua у першій частині статті, уникнути проблем з незатребуваністю її професії не складно та цілком реально.

Й саме тут, завдяки терміновій необхідності, «розквітне» напрямок, який вже сьогодні не простоює без роботи, завжди має свого користувача та на можливості якого, наш сайт, неодноразово звертав увагу читача. Так, ситуацію може врятувати саме перекваліфікація.

Можливість отримання нової професії, що потрібна в сучасному суспільстві – неабиякий шанс знайти своє місце й сьогодні, й у подальшому, навіть у світі, ринок праці якого переповнює AI.

Брак спеціалістів у сферах, що до сьогодні вважалися «не перспективним», принаймні серед українських шукачів, призводить до виникнення унікальних робочих пропозицій із суттєвою грошовою винагородою. А, самі «робочі спеціальності», здебільше представляють з себе зовсім не ту роботу, як її бачить пересічний шукач.

Обираючи напрямок в якому людина збирається навчатися новому, їй необхідно одразу знаходити як отримати найсвіжіші знання, які використати у якості бази для подальшого та регулярного накопичення «обнов» інформації, що можуть траплятися й кожен день. Не буде розумним, просто згаяти час, навчаючись «будівельній справі» у межах досвіду спеціалістів минулого сторіччя. Набагато перспективніше отримати навички та досконало оволодіти роботою із складним обладнанням та іншими сучасними «девайсами», без яких сьогодні не обходиться жодне правильне будівництво.

Умовний «оператор» умовного «високотехнологічного відбійного молоту», який розуміє, як програмувати інструмент для максимально ефективної його роботи, буде, зазвичай затребуваний як спеціаліст, набагато частіше, ніж талановитий від Богу каменяр-«класик».

Нові часи диктують нові вимоги, й тому, щоб втриматися на гребні хвиль змін, вже зараз краще досконально вивчити усі можливості, що можуть запропонувати обрана вами перекваліфікація.

Зверніть увагу на принципові й нові напрямки, що обумовлюють чимало вузьких спеціальностей та для роботи по яких, знадобиться наявність певних «м’яких навичок», шукати які в собі, краще починати зараз.

EQ шукача (емоційний інтелект – здатність розуміти , висловлювати та аналізувати власні емоції та відмінно розуміти інших) стане більш затребуваною якістю, ніж наявність високих рівнів ІQ. Саме співробітники, що мають розвинутий емоційний інтелект, призвані забезпечити безперебійну роботу автоматизованих процесів, здійснюючи зв'язок між людьми та AI.

Те, що сьогодні, здебільше зветься креативністю – також стане якістю №1, яку будуть намагатися відшукати в кандидатів. Таке вміння – основна складова будь-якого прогресу, й жоден штучний інтелект не здатен до подібних проявів.

Справжні «супер робітники» - багатозадачні та такі, що можуть обробляти без допомоги техніки досить великі об’єми інформації, також будуть у постійному «розшуку».

Серед «технарів» найбільш популярними будуть фахівці, які дійсно досконало розбираються у своїй справі та є технологічно обізнаними знавцями.

Навіть, якщо не зовсім зрозуміло сьогодні те, чим обґрунтовані такі прогнози щодо популярності певних напрямків діяльності, не гайте часу. Інтернет допоможе отримати більше інформації та знайти в обраній справі необхідні «родзинки» та «перлини», що допоможуть в майбутньому не тільки «втриматися» на плаву, але й дозволять почати успішний шлях професійної кар’єри.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх