RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Онлайн консультация юриста
  3. Зарплата / материальная ответственность

Зарплата / материальная ответственность #111327

Вопрос от Лілія (12 Октябрь 2022):
Доброго ранку! Вихователь працювала по 12 годин на групі за відсутнього працівника, чи мають право заплатити лише ставку, адже людина працювала за двох? Попередньо про це не попередивши, що оплати не буде. Яким документом це підтверджується? Дякую за відповідь!

Ответ юриста (19 Октябрь 2022) :

Доброго дня! згідно зі ст. 105 Кодексу законів про працю - працівникам, які виконують на тому ж підприємстві, в установі, організації поряд з своєю основною роботою, обумовленою трудовим договором, додаткову роботу за іншою професією (посадою) або обов'язки тимчасово відсутнього працівника без звільнення від своєї основної роботи, провадиться доплата за суміщення професій (посад) або виконання обов'язків тимчасово відсутнього працівника. Розміри доплат за суміщення професій (посад) або виконання обов'язків тимчасово відсутнього працівника встановлюються на умовах, передбачених у колективному договорі. Якщо посадовою інструкцією працівника передбачено виконання обов’язків іншого працівника на час його відсутності, то такі обов’язки належать до його трудової функції і виконуються без видання окремого наказу та без доплати. Якщо посадовою інструкцією цього не передбачено, в такому разі розміри доплат за суміщення професій (посад) або виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника встановлюються на умовах, передбачених у колективному договорі. При цьому постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» визначено, що доплата за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників в бюджетній сфері встановлюється в розмірі до 50 % посадового окладу (тарифної ставки) працівника, який виконує обов’язки тимчасово відсутнього працівника. Отже, Ви маєте передивитись свою посадову інструкцію, якщо в ній не зазначено виконання Вами обов'язків іншого працівика на час його відсутності, як Ваш обов'язок, тоді треба дивитись умови колективного договору, якщо такого немає і не має/або не зазначено у Вашій посадовій, в такому разі відповідно до законодавства України Вам повинні оплатити таку працю.

Зарплата / материальная ответственность, другие вопросы

    Вікторія ( 2 Июль 2024)

    То я не зрозуміла. То без коефіцієнта, чи з? Можна виплачувати матеріальну допомогу тренерам ДЮСШ

     Посмотреть ответ

    Вікторія ( 2 Июль 2024)

    В якому розмірі можна виплачувати матеріальну допомогу тренерам ДЮСШ? З коефіцієнтом, чи без?

     Посмотреть ответ

    Вікторія (28 Июнь 2024)

    У школі працює зовнішній сумісник вчитель і має навантаження 9 годин. Чи в період канікул правомірно не виплачувати йому з/п-ту?

     Посмотреть ответ

    Оксана ( 1 Июнь 2024)

    Добрий день! Працюю в штаті ліцею, вчителем-дефектологoм, з навантаженням 18 годин( корекційно-розвиткові заняття з дітьми з ООП, які навчаються в інклюзивних класах). Чи має мені бути доплата 20% за роботу з дітьми з ООП. за постановою КАБІНЕТА МІНІСТРІВ УКРАЇНИ від 28 грудня 2021 р. № 1391 "Деякі питання встановлення підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати) та доплат за окремі види педагогічної діяльності у державних і комунальних закладах та установах освіти". З повагою, Оксана КОВАЛЕНКО

     Посмотреть ответ

    Тетяна (25 Май 2024)

    Добрий день. Допоможіть з таким питанням. Соціальний педагог працює в загальноосвітньому навчальному закладі на 0,75 ст. Протягом двох місяців здійснювала заміну тимчасово відсутнього працівника - практичного психолога (декретна відпустка). Чи має право соціальний педагог на встановлення доплати в розмірі до 50% за виконання обов'язків тимчасово відсутнього працівника?.

     Посмотреть ответ

    Наталія (15 Май 2024)

    Пройшла у 2024 році атестацію, як педагог- організатор(.10.04). Маю стаж 50 років, повну вищу освіту, нагрудний знак Відмінник освіти України, вищу кваліфікаційну категорію, педзвання старший учитель, а за педагога-організатора проатестована як спеціаліст 2 категорії Чи правильно це?

     Посмотреть ответ

    Крістіна ( 9 Февраль 2024)

    Доброго дня, чому в січні зрізали зарплату асистену вчителя, в той час як вчителям її підвищили? дякую

     Посмотреть ответ

    Світлана (24 Январь 2024)

    Добрий день. В колективному договорі підприємства прописано, що " Форми і системи оплати праці, норми праці, розцінки, тарифні ставки, схеми посадових окладів, умови запровадження та розміри надбавок, доплат, премій, винагород та заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат установлюються в колективному договорі з дотриманням норм і гарантій, передбачених законодавством. Системами оплати праці є тарифна та інші системи, що формуються на оцінках складності виконуваних робіт і кваліфікації працівників. Тарифна система оплати праці включає: тарифні сітки, тарифі ставки, схеми посадових окладів і професійні стандарти (кваліфікаційні характеристики). Конкретні розміри посадових окладів фахівців, керівників встановлюються в кожному випадку індивідуально у відповідності з посадою, кваліфікацією, складністю та умовами виконуваної роботи." В ст. 6 Закон України "Про оплату праці" зазначено "Тарифна сітка (схема посадових окладів) формується на основі тарифної ставки робітника першого розряду та міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень розмірів тарифних ставок (посадових окладів). В колективному договорі згадка про міжкваліфікаційні (міжпосадові) співвідношення розмірів тарифних ставок (посадових окладів) відсутня. Посадові оклади спеціалістів, фахівців на рівні окладу прибиральниці. Чи є це порушенням? Чи є відповідальність? Як встановлюються на підприємстві міжкваліфікаційні (міжпосадові) співвідношення розмірів тарифних ставок (посадових окладів)?

     Посмотреть ответ

    Тетяна ( 5 Январь 2024)

    Доброго дня! можна консультацію з такого питання,я маю 0,5 ставки заступника директора з виховної роботи і 18 годин історії в ліцеї, чи можу я читати з січня 11 годин історї у філії ліцею по факту,мені аргументують у відділі освіти ,що я як заступник можу в рік прочитати по факту тільки 240 годин, у мене з 1 вересня по 29 грудня 2023 року вже є 198 годин, враховується навчальний рік чи фінансовий? дякую за відповідь

     Посмотреть ответ

    Наталія (31 Декабрь 2023)

    Добрий день. Працюю в школі 31 рік. Весь термін була членом профспілки. 22.11 2023 року вийшла через задовільну роботу профспілки. В кінці цього навчального року для колективу були виділені кошти ( винагорода). Всім членам колективу були нараховані певні суми, а мені менша вдвічі а то і втричі в порівнянні з іншими. Мій вихід з профспілки голова сприйняла дуже негативно. Була нагороджена двома грамотами за досягнення. Ніяких дисциплінарних стягнень не маю. Чи правомірна діяльність голови профкому? Чи маю право оскаржити це нарахування і яким чином? Дякую

     Посмотреть ответ

Ищете работу?

Ищете персонал?

Часто ищут

↑ Наверх