RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Онлайн консультация юриста
  3. Другое

Другое #111417

Вопрос от Тетяна (20 Февраль 2023):
Доброго дня. Підкажіть будь ласка, я працюю вихователем 2 роки і в моїй групі є дитина, яка має групу. Чи маю я право отримувати додаткову плату за нього? І яку приблизно? І чи можу я закінчивши бакалавр працювати по 11 розряду? І яка моя заробітня плата по 10 розряду повинна бути? Тому що начальник говорить одну суму у бухгалтерії інша сума. Допоможіть будь ласка!?

Ответ юриста (28 Февраль 2023) :

Доброго дня!  Постановою № 1391 передбачено встановлення доплати в розмірі 20% за роботу в інклюзивних класах/групах педагогічним працівникам та помічникам вихователів у закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної/професійно-технічної, фахової передвищої освіти. Доплата в розмірі 20% від посадового окладу встановлюється лише педпрацівникам, які безпосередньо працюють в інклюзивному класі чи групі та тільки за години роботи в інклюзивному класі/групі. Оплата праці педагогічних працівників установ і закладів освіти здійснюється відповідно до Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102, та наказу МОН «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557 Схема тарифних розрядів посад педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів затверджена додатком 9 до цього наказу. Перелік навчальних закладів, закінчення яких дає право на встановлення ставок заробітної плати і посадових окладів учителям, викладачам, вихователям та іншим педагогічним працівникам залежно від освіти, наведено в додатку 4 до цієї Інструкції. Сума, яку озвучує начальник і бухгалтерія може відрізнятися якщо начальник каже Вам розмір заробітної платні загальний, а бухгалтерія розмір з/п вже з відрахуваннями податків (сума з/п меньша), якщо і так не сходиться тоді варто розібратися з керівництвом закладу з якою заробітною платою Вас приймали на роботу і чи були підвищення з/п або зменьшення.

Другое, другие вопросы

    Марина (31 Март 2024)

    Добрый день. Мне осталось 12 месяцев до выхода на пенсию. Хочу поменять работу, при этом стать на учёт в центр занятости. Не отразится ли в будущем это на размер пенсии?

     Посмотреть ответ

    Світлана (26 Март 2024)

    Д.день! Норма робочого часу вчителя-дефектолога 18 годин на тиждень . Просимо вас надати нормативну-правову базу відпрацювання робочого часу вчителя-дефектолога, який працює в Медичній установі.

     Посмотреть ответ

    Наталія (25 Март 2024)

    Доброго дня. Державний заклад перебуває на стадії реорганізації шляхом приєднання до нової установи. Уже необхідно попереджати працівників про зміну умов праці та готувати штатний розпис для новоствореної установи. Підскажіть будьласка штатний розпис новоствореної установи повинен складатись лише з вакансій і через два місяці туди переводити людей чи зразу можна формувати штити з окладами персоналу, адже люди мають персональні надбавки і доплати, які значно впливають на фонд оплати праці затверджений штитним розписом? Дякую.

     Посмотреть ответ

    Ольга (15 Март 2024)

    Цікавить відповідь на таке питання. У грудні 2020 року отримала диплом магістра. У 2024 році атестуюся як вчитель початкових класів, але не маю курсів з підвищення кваліфікації за 2021 рік(за 2022 і 2023 роки маю 295 годин). Чи можу у такому випадку бути проатестована на II категорію?

     Посмотреть ответ

    Світлана (13 Март 2024)

    Доброго дня. На нашому підприємсві цех "А" з'єднують із цехом "Б" і утворюють цех із назвою "В". Посади фасувальник-пакувальник цеху "А" змінюються на посади фасувальник-пакувальник цеху "В". Як оформляти правильно: а) наказом про переведення на посаду в інший цех за згодою працівника (ч.1ст.32 КЗП) чи наказом про зміну назви цеху (без згоди працівника) (ч.2 ст.32 КЗП)?

     Посмотреть ответ

    Наталія (21 Февраль 2024)

    Доброго дня! Чи може медична сестра ліцею суміщати виконання обов'язків вихователя по підвозу дітей? Та чи можна її тарифікувати як педагогічного працівника? Дякую.

     Посмотреть ответ

    Наталія (12 Февраль 2024)

    Добрий день. Чи має право підприємство самостійно присвоїти ( раніше не було взагалі) робітникам розряди? При присвоєнні розрядів керуємось ДКХП. Якщо в ДКХП професія не розподіляється на розряди, як бути?

     Посмотреть ответ

    Наталія (12 Февраль 2024)

    Добрий день. Плануємо присвоїти розряди робітникам підприємства. Чи маємо ми право самостійно присовїти розряди робітникам ? ( за погодженням з представником трудового колектива) розробити Положення про присвоєння розрядів , внести відповідні дані в колективний договір. створити комісію, взяти за основу при присвоєнні розрядів ДКХП . Якщо в ДКХП професія не розподіляється за розрядами . як бути?

     Посмотреть ответ

    Світлана ( 7 Февраль 2024)

    Доброго дня Підкажіть, будь ласка, чи має право керівник державного підприємства ввести працівників в мінус по годинам( норма годин за квартал не буде відпрацьована) і заставити працівників писати заяви на свій рахунок. Дякую

     Посмотреть ответ

    Галина Пилипчук ( 9 Январь 2024)

    Доброго дня.Скажіть будь ласка у мене диплом початкової школи чи маю право пройшовши курси, викладати у 10.11 класі.

     Посмотреть ответ

Ищете работу?

Ищете персонал?

Часто ищут

↑ Наверх