RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Работа вашей мечты
  5. Хороша робота – яка вона?

Хороша робота – яка вона?

20.01.2021 1827
Хороша робота – яка вона?

Хороша робота – яка вона?

20.01.2021     1827

Навіть найкраща робота може наскучити з часом. Але це цілком очікувано, бо навіть якщо їсти щодня свою улюблену страву, вона швидко набридне. Але одна річ, якщо ви просто втомилися від улюбленої роботи, і зовсім інша річ, якщо вона дійсно погана і не приносить ні матеріального, ні морального задоволення. То які критерії хорошої роботи? Давайте розберемося.

Критерії хорошої роботи

Насамперед виділимо критерії такої роботи, яку хочеться виконувати щодня, а думка про відвідування свого офісу не викликає бажання застрелитися:

  • Це самореалізація і вільне волевиявлення,
  • Пристойний рівень оплати і просування по службі,
  • Наскільки цікава ваша робота особисто для вас,
  • Колектив та загальна атмосфера в компанії,
  • Чи почуваєтеся стабільно на цій роботі,
  • Вільний час.

Розглянемо їх докладніше.

Свобода і самореалізація

Ми завжди цінуємо тих людей, які дають нам відчуття свободи. Це стосується як особистого життя, так і професійної діяльності. Для когось свобода на роботі означає працювати віддалено, поєднуючи її з відпочинком чи мандрами по світу; для когось свобода – це виконувати роботу з дому, контактуючи з іншими людьми за допомогою ґаджетів; ще для когось свобода на роботі означає самовиражатися в колективі і щодня спілкуватися з величезною кількістю людей.

Також до цього пункту віднесемо таких керівників, які ні в чому не обмежують своїх працівників. І мова не лише про свободу у вираженні своєї думки та можливість самореалізації в робочих питаннях. Коли треба відлучитися з роботи або піти додому раніше, такі керівники завжди ідуть назустріч; коли потрібна відпустка або відгул на кілька днів, вони з розумінням віднесуться до ваших проблем. Якщо вам трапився такий начальник – вітаємо вас, це важливий критерій хорошої роботи.

Пристойний рівень оплати і кар’єра

Наступний критерій хорошої роботи – чи маєте можливість розвиватися як особистість, чи «світить» вам кар’єра і, звичайно, достойний рівень оплати вашої праці. Бо якщо зарплатні заледве вистачає на найнеобхідніше, то навряд чи така робота здатна когось ощасливити. І зовсім необов’язково заробляти мільйони!

Отже, важлива ознака хорошої роботи – коли не думаєш про те, як дотягнути до зарплати. І, звичайно, можливість кар’єрного росту. Бо якщо немає росту, тупцяння на одному місці навряд чи принесе задоволення. Що не розвивається, те деградує. Закон природи.

Наскільки вам цікава ваша професійна діяльність?

Для когось єдиним і важливим критерієм хорошої роботи виступає рівень заробітної плати. Для багатьох людей цього достатньо, щоб ходити на роботу щодня і без докорів сумління. Але все-таки важливою умовою назвемо зацікавленість власним заняттям. Адже робота становить значну частину нашого життя, і приділяти цей безцінний час беззмістовній і нецікавій роботі – не найкраще рішення.

Якщо робота дає можливість реалізувати ваш потенціал, вам хотітиметься творити ще більше, працювати старанніше і наполегливіше. І навіть тимчасові труднощі, які виникатимуть в процесі, не ставатимуть на заваді. А коли людина відчуває, що безцільно марнує на тій чи іншій роботі свої роки, таку роботу хорошою не назвеш. Але завжди можна змінити все в кращу сторону. Про це теж не слід забувати.

Колектив та загальна атмосфера в компанії

Якщо ви плануєте пропрацювати в певній компанії багато років, то інші люди, які теж працюють на цю компанію, хоч не хоч але стануть вашою сім’єю. А сім’ї теж, на жаль, бувають різні. Тому дуже важливо, що праця з іншими людьми приносила вам задоволення і комфорт. Це важливий фактор як для психологічного самопочуття, так і для результатів виконуваної роботи.

Якщо ви вважаєте людей у колективі своїми друзями, і так само невимушено спілкуєтеся з ними в офіційній та неформальній обстановці, вважайте, вам пощастило. Вашу роботу можна назвати хорошою і приємною.

Крутий колектив


Почуття стабільності і впевненості в завтрашньому дні

Стабільність і впевненість у майбутньому – теж ознака того, що ви працюєте на хорошій роботі. Хоча в наш непевний час складно стверджувати так про будь-яку роботу, але мінімальні гарантії все ж повинні бути. До таких гарантій можемо віднести офіційне працевлаштування, наявність соціального пакету, медичне страхування, здорова атмосфера в компанії та відсутність проблем із законом.

Чи варто говорити, наскільки невпевненість у завтрашньому дні впливає на мотивацію співробітника і якість його роботи? Якщо людина позбавлена відчуття стабільності, то й говорити про якісь значні результати її праці теж не доводиться.

А як у вас із вільним часом?

Побудова кар’єри – безперечно, це важливий момент у біографії. Але якщо робота настільки завантажує вас, що забирає вас від вашої сім’ї навіть у вихідні дні, а про відпустку і годі мріяти, то можна незчутися, як виростуть діти, а ви навіть не візьмете участі у їхньому вихованні.

Тому це важливий критерій хорошої роботи – можливість приділяти вільний час своїй сім’ї. І не десь колись, зрідка, а щовечора і щовихідних. Щоб і вовки були ситі, і вівці були цілі – з хорошою роботою це цілком можливо. А якщо керівництво постійно краде ваш час, мотивуючи це якимись благами у майбутньому, задумайтеся: наскільки важливо жертвувати своєю сім’єю заради амбіцій свого начальства?

Отже, якщо ви можете сказати про свою роботу все вищеперелічене, вас залишається тільки привітати. А якщо якісь моменти вас не влаштовують, ніколи не пізно щось змінити.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх