RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Онлайн консультация юриста
  3. Выход на пенсию

Выход на пенсию

оформление пенсии, пакет документов в связи с выходом на пенсию

Последние вопросы юристу:

Людмила Ивановна (27 Февраль 2010)

Добрый день. Я, наверное, обращаюсь не по адресу, но не знаю к кому мне обратиться. Дело в том, что я живу в Украине с сентября 2007 года. До этого жила и работала в Мурманской области ( муж военный моряк ) с 1979 года. Учительского стажа 26 лет. В 2004 году мне была начислена северная пенсия. Но по приезду в Украину и принятия украинского гражданства, оказалось, что северной пенсии мне не положено. Я должна была предоставить справки с мест работы ( до 1991 года и 5 лет с 1991 по 1995 год; с 2000 года по 2005 год без полярок ) для начисления пенсии по украинским законам. Пенсию мне начислили по тарифам народного хозяйства и с коофициентом за 2006 год. В результате получилась минимальная пенсия. Как это понять и что делать? Неужели, прожив на крайнем Севере 28 лет и проработав 26 лет в школе, достойна минимальной пенсии. Прошу Вас, помогите, подскажите, что мне делать. Заранее благодарна.

Посмотреть ответ

Віктор (21 Февраль 2010)

Добрий день. 07.10.2009р. мені призначили пенсію по інвалідності – 3 група (інсульт). Непрацюю. 09.11.2009р. я подав дукументи в районний ПФ. Стаж без перерви 38 років. Подав довідку про зарплату за 5 років. В районі мене спочатку переконували , що пенсія буде невеликою із-за малої зарплати та і 3-я група дає право на 50% пенсії. Як пізніше через юристів, з’ясувалось що пенсія повинна становити 100%. Тим не менше, в грудні я отримав дивний лист за підписом Голови правління ПФ О.Зарудним. В ньому писалось про те, як уряд на чолі з Ю.Тимошенко з тяжкою бідою призначили мені (особисто) пенсію у розмірі 610,05грн., а Партія Регіонів займається популізмом, хотіли пропхати якийсь закон про збільшення пенсії на 75 грн.. Під кінець грудня 2009 р. Мені принесли пенсію за 2,5 місяці так як “назначив” голова правління. Я звернувся по телефону на гарячу лінію в Пенсійний фонд України, щоб пояснили чому така пенсія. Мені відповіли, що пенсія призначається місцевим пенсійним фондом, а вони чомусь незарахували зарплату.Я направив звернення в районний пенсійний фонд, щоб пояснили чому у мене ненарахована пенсія згідно поданих документів. У РПФ пообіцяли дати відповідь через 10 днів. Я звернувся через 10 днів , начальник відділу повідомила, що дасть відповідь через – місяць, згідно закону про перевірку даних. Я просив , що б сказали правду про реальну пенсію. На що отримав відповідь – приблизно 2 тис.грн. Тому ми перевіряємо. На перевірці був директор організації, який надавав документи. Я написав листа в Пенсійний фонд України. Звідти лист переадресували в Пенсійний фонд у Львівській області. З Львова мені прийшов лист в якому говорилось, що фонд направив лист в Районний пенсійний фонд і зобовязали їх дати мені відповідь на моє звернення 19 лютого 2010р. , а ще те що правову оцінку поданих документів дає лише районний пенсійний фонд. Я приїхав в район, а там зі мною взагалі нехотіли розмовляти лише начальник буркнула їдьте додому, ми відправили вам відповідь. Як слід було чекати відповіді я так і неотримав. Моя їзда до цієї установи геть підірвала здоров”я. Порадьте що мені робити. Подавати в суд на ПФ безперспективно (попередили в подібних установах). Та й на кого подавати, це прямо якась вертикаль корупції. Як би у Вас була електронна почта, вислав би цю переписку. PS. Мій сусід має пенсію (3-я група) стаж 10 років – 610,05грн.!!!!! З повагою Віктор.

Посмотреть ответ

Павел (20 Февраль 2010)

Добрый день!!! Обращаюсь к Вам по следующему вопросу - Имею ли я право выхода на пенсию в 55 лет., если до 21.08.1992 года мой стаж по списку № 2 составил - 12 лет. ? При аттестации рабочего места в 1993 году, была составлена карта условий труда. По показателям рабочее место следует считать с вредными и тяжелыми условиями труда, что соответствует показателям списка № 2. Льготы и Компенсации Действующие: пенсионное обеспечение список № 2, доплата 130т. крб., дополнительные отпуска - 5 дней, другое - молоко. Предлагаемые: пенсионное обеспечение список № 2, доплата 12 %, дополнительный отпуск 7 дней, другое - молоко. С аттестацией были ознакомлены под роспись все сотрудники этого рабочего места. Члены аттестационной комиссии 5 человек подписали карту условий труда, а председатель (директор предприятия) не подписал. Из- за этого рабочее место не включили в Приказ по предприятию, НО из этих льгот и компенсаций всё выполняется, КРОМЕ списка № 2. Заранее, Вам благодарен!!!

Посмотреть ответ
← CtrlCtrl →
16 из 36

Ищете работу?

Ищете персонал?

Часто ищут

↑ Наверх