RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Онлайн консультация юриста
  3. Выход на пенсию

Выход на пенсию

оформление пенсии, пакет документов в связи с выходом на пенсию

Последние вопросы юристу:

Людмила Ивановна (27 Февраль 2010)

Добрый день. Я, наверное, обращаюсь не по адресу, но не знаю к кому мне обратиться. Дело в том, что я живу в Украине с сентября 2007 года. До этого жила и работала в Мурманской области ( муж военный моряк ) с 1979 года. Учительского стажа 26 лет. В 2004 году мне была начислена северная пенсия. Но по приезду в Украину и принятия украинского гражданства, оказалось, что северной пенсии мне не положено. Я должна была предоставить справки с мест работы ( до 1991 года и 5 лет с 1991 по 1995 год; с 2000 года по 2005 год без полярок ) для начисления пенсии по украинским законам. Пенсию мне начислили по тарифам народного хозяйства и с коофициентом за 2006 год. В результате получилась минимальная пенсия. Как это понять и что делать? Неужели, прожив на крайнем Севере 28 лет и проработав 26 лет в школе, достойна минимальной пенсии. Прошу Вас, помогите, подскажите, что мне делать. Заранее благодарна.

Посмотреть ответ

Віктор (21 Февраль 2010)

Добрий день. 07.10.2009р. мені призначили пенсію по інвалідності – 3 група (інсульт). Непрацюю. 09.11.2009р. я подав дукументи в районний ПФ. Стаж без перерви 38 років. Подав довідку про зарплату за 5 років. В районі мене спочатку переконували , що пенсія буде невеликою із-за малої зарплати та і 3-я група дає право на 50% пенсії. Як пізніше через юристів, з’ясувалось що пенсія повинна становити 100%. Тим не менше, в грудні я отримав дивний лист за підписом Голови правління ПФ О.Зарудним. В ньому писалось про те, як уряд на чолі з Ю.Тимошенко з тяжкою бідою призначили мені (особисто) пенсію у розмірі 610,05грн., а Партія Регіонів займається популізмом, хотіли пропхати якийсь закон про збільшення пенсії на 75 грн.. Під кінець грудня 2009 р. Мені принесли пенсію за 2,5 місяці так як “назначив” голова правління. Я звернувся по телефону на гарячу лінію в Пенсійний фонд України, щоб пояснили чому така пенсія. Мені відповіли, що пенсія призначається місцевим пенсійним фондом, а вони чомусь незарахували зарплату.Я направив звернення в районний пенсійний фонд, щоб пояснили чому у мене ненарахована пенсія згідно поданих документів. У РПФ пообіцяли дати відповідь через 10 днів. Я звернувся через 10 днів , начальник відділу повідомила, що дасть відповідь через – місяць, згідно закону про перевірку даних. Я просив , що б сказали правду про реальну пенсію. На що отримав відповідь – приблизно 2 тис.грн. Тому ми перевіряємо. На перевірці був директор організації, який надавав документи. Я написав листа в Пенсійний фонд України. Звідти лист переадресували в Пенсійний фонд у Львівській області. З Львова мені прийшов лист в якому говорилось, що фонд направив лист в Районний пенсійний фонд і зобовязали їх дати мені відповідь на моє звернення 19 лютого 2010р. , а ще те що правову оцінку поданих документів дає лише районний пенсійний фонд. Я приїхав в район, а там зі мною взагалі нехотіли розмовляти лише начальник буркнула їдьте додому, ми відправили вам відповідь. Як слід було чекати відповіді я так і неотримав. Моя їзда до цієї установи геть підірвала здоров”я. Порадьте що мені робити. Подавати в суд на ПФ безперспективно (попередили в подібних установах). Та й на кого подавати, це прямо якась вертикаль корупції. Як би у Вас була електронна почта, вислав би цю переписку. PS. Мій сусід має пенсію (3-я група) стаж 10 років – 610,05грн.!!!!! З повагою Віктор.

Посмотреть ответ

Павел (20 Февраль 2010)

Добрый день!!! Обращаюсь к Вам по следующему вопросу - Имею ли я право выхода на пенсию в 55 лет., если до 21.08.1992 года мой стаж по списку № 2 составил - 12 лет. ? При аттестации рабочего места в 1993 году, была составлена карта условий труда. По показателям рабочее место следует считать с вредными и тяжелыми условиями труда, что соответствует показателям списка № 2. Льготы и Компенсации Действующие: пенсионное обеспечение список № 2, доплата 130т. крб., дополнительные отпуска - 5 дней, другое - молоко. Предлагаемые: пенсионное обеспечение список № 2, доплата 12 %, дополнительный отпуск 7 дней, другое - молоко. С аттестацией были ознакомлены под роспись все сотрудники этого рабочего места. Члены аттестационной комиссии 5 человек подписали карту условий труда, а председатель (директор предприятия) не подписал. Из- за этого рабочее место не включили в Приказ по предприятию, НО из этих льгот и компенсаций всё выполняется, КРОМЕ списка № 2. Заранее, Вам благодарен!!!

Посмотреть ответ

Юрий (19 Февраль 2010)

Доброго дня, будь-ласка надайте юридичну консультацію з наступного питання. У 2000 році я (Ганна Миколаївна) досягла пенсійного віку і мені було призначено пенсію за віком. Також відповідно до ст. 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» мені як члену сім’ї (матері) , зазначеним у пункті 1 статті 10 цього Закону, пенсія підвищується на 25 процентів прожиткового мінімуму. За отриманням відповідного документу (посвідчення, яке надається відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 12 травня 1994 р. N 302) я звернулась до Райвіськомату. За відсутністю бланків Райвіськоматом мені була надана довідка встановленого зразку яка підтверджує право на отримання пенсії. Необхідні документи разом з довідкою були надані до районного управління Пенсійного фонду для нарахування доплати до пенсії. По даний час (18.02.2010) пенсія мені не нараховувалась. На моє усне звернення працівниками Пенсійного фонду мені відповіли що для призначення доплати до пенсії відповідно до ст. 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» мені як члену сім’ї» необхідно було подати тільки бланк посвідчення встановленого зразку. Зараз я звернулась до районного управління соціального захисту праці та миттєво (за 1 годину) отримала дане посвідчення і подала до Пенсійного фонду (управління). Після чого працівники пенсійного фонду пояснили, що нарахування буде здійснюватись з моменту отримання посвідчення. Моє запитання: чи правомірні дії працівників пенсійного фонду у відмові щодо перерахування пенсії та які я дії мушу зробити щоб отримати відповідні перерахування. Дякую за відповідь. Мої контакти: тел. 067 467 16 68, email – krontt1@rambler.ru

Посмотреть ответ

василий федорович (18 Февраль 2010)

я должен был выйти на пенсию в октябре 2009 года , но не вышел , так как была ошибка в одном документе в одной букве... и теперь я составил заявление в суд, подал его тогда же в октябре , а мне сказали что ждите - придет повестка , вот уже февраль месяц а повестки не было, я сходил и узнал на когда назначено дело в суде , оказалось что на 1 марта! я в ужасе ,так как мне бумага пришла из Пенсионного фонда о том что до 10 у меня сроки поджимают , и мне необходимо предоставить им исправленные документы , иначе я год буду сидеть без пенсии, так вот , главный вопрос : какие сроки законные для рассмотрения искового заявления об исправлении ошибки?! 1 или 2, а может 6 месяцев? просто я не успеваю предоставить решение суда , если его вынесут 1 марта , то оно вступит в законную силу через 10 дней , т.е. 11 марта , а как сказал выше 10 числа последний день для предоставления исправленного документа , помогите пожалуйста! заранее спасибо!

Посмотреть ответ
← CtrlCtrl →
16 из 36

Ищете работу?

Ищете персонал?

Часто ищут

↑ Наверх