RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Онлайн консультация юриста
  3. Длительность рабочего времени

Длительность рабочего времени #110293

Вопрос от Римма (16 Март 2021):
Добрий день! Скажіть, будь-ласка, я працюю завідуючою бібліотекою в спеціальній школі, чи маю я право на скорочену робочу неділю (36 год)?

Ответ юриста (23 Март 2021) :

Доброго дня! Відповідно до ст. 51.Кодексу законів про працю скорочена тривалість робочого часу встановлюється: 1) для працівників віком від 16 до 18 років - 36 годин на тиждень, для осіб віком від 15 до 16 років (учнів віком від 14 до 15 років, які працюють в період канікул) - 24 години на тиждень. Тривалість робочого часу учнів, які працюють протягом навчального року у вільний від навчання час не може перевищувати половини максимальної тривалості робочого часу, передбаченої в абзаці першому цього пункту для осіб відповідного віку; 2) для працівників, зайнятих на роботах з шкідливими умовами праці, - не більш як 36 годин на тиждень. Перелік виробництв, цехів, професій і посад з шкідливими умовами праці, робота в яких дає право на скорочену тривалість робочого часу, затверджується в порядку, встановленому законодавством. Крім того, законодавством встановлюється скорочена тривалість робочого часу для окремих категорій працівників (учителів, лікарів та інших). Скорочена тривалість робочого часу може встановлюватись за рахунок власних коштів на підприємствах і в організаціях для жінок, які мають дітей віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда.

Длительность рабочего времени, другие вопросы

    Олена (31 Январь 2024)

    Доброго дня! На ПП працює директор, бухгалтер і менеджер, з/п відрізняються дуже несуттєво. Чи можна директора перевести на 0,5 ставки, якщо він фактично не працює повний день (директор пенсійного віку), при цьому бухгалтера і менеджера залишити надалі на повній ставці? Чи коректно, що з/п директора буде нижча? Чим регулюється дане питання?

     Посмотреть ответ

    Сергій (19 Январь 2024)

    Чи можна працювати за основним місцем роботи на 0,75 ставки, а за сумісництвом також на 0,75 ставки. Чи може бути суміщення працівнику, який працює за сумісництвом?

     Посмотреть ответ

    Ольга (10 Январь 2024)

    Маю педагогічне навантаження 13 годин на тиждень. Який час повинна працювати в школі? За розкладом працюю 4 дні. П'ятий день - це вихідний чи методичний? При складанні розкладу комп'ютер ці години вносить у три дні. Директор дозволяє тільки 4. Якщо я хочу десь працювати в ці дні? Чи можливо так?

     Посмотреть ответ

    Вікторія Андрієнко (13 Декабрь 2023)

    Добрий вечір! Працюю вихователем різновікової групи на 0,75 ставки. Скільки це робочих годин на день? Директор наголосила, що робочий день з 08:00 до 15:00, тобто 7 годин. Я гадаю, що це має бути 6 годин (08:00-14:00)

     Посмотреть ответ

    Альона ( 9 Декабрь 2023)

    Я працюю вчителем початкових класів за проєктом "Інтелект України" та маю тижневе навантаження 20 годин. До основного навантаження мені додали гпд 0,5 ставки(15годин). Як розраховується мій робочий час гпд, від останнього уроку в моєму класі, чи додаються години до основної роботи класовода? За розрахунками я повинна працювати щодня 7 год?

     Посмотреть ответ

    Інна (12 Ноябрь 2023)

    Доброго вечора, будь ласка підскажіть, якщо вчитель має основне навантаження як вчитель предметник і в нього є години по сумісництву як педагог-організатор чи можна під час "вікон" враховувати години педагога-організатора в графік? І якщо я правильно зрозуміла ці години враховуються окремо від уроків?

     Посмотреть ответ

    Леся (11 Октябрь 2023)

    Доброго вечора! Скажіть будь ласка, працюючи соціальним педагогом у ліцею на 0,5 ставки (20 годин на тиждень, тобто 4 години щодня), чи має право директор змушувати мене працювати один день в тиждень 8 годин (як адміністратором ліцею)? А читири дня по 4 години? зарплата нараховується за 20 годин, а получається, що я працюю 24 години. І чи маю я право мати один методичний день в тиждень?

     Посмотреть ответ

    Світлана ( 1 Октябрь 2023)

    Добрий день. Я працюю викладачем музичної школи. На сьогоднішній день маю 14 годин педагогічного навантаження. На моє звернення до директора школи з проханням надати належні 18 годин на тиждень за Законами України (наприклад ст.22 п.2 Закону про позашкільну освіту, ст.25 Закону про середню освіту), він відповідає, що ці Закони не дійсні під час воєнного стану. Також, не надавши мені без моєї згоди 18 годин пед.навантаження на тиждень, директор прийняв на роботу нового викладача за тією ж спеціальністю. Питання. Чи мав право директор під час воєнного стану не надати пед працівнику закладу , працюючому за основним місцем роботи, пед.навантаження менше 18 годин не тиждень, та при цьому прийняти на роботу нового пед працівника

     Посмотреть ответ

    Тетяна (15 Сентябрь 2023)

    Доброго дня! Підскажіть будь ласка, чи законно, що голова ОТГ, обмежує пед.првцівників 27 годинами на тиждень, хоча при нормі до 36 годин на тиждень ?

     Посмотреть ответ

    Mark (10 Июнь 2023)

    Добрий день! Працюю педагогом-організатором в школі (повна ставка) та маю години вчителя предметника (10 годин). Яка тривалість мого робочого дня в період літніх та зимових канікул?

     Посмотреть ответ

Ищете работу?

Ищете персонал?

Часто ищут

↑ Наверх