RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Онлайн консультация юриста
  3. Учет в центре занятости

Учет в центре занятости #111157

Вопрос от Святослав ( 6 Май 2022):
Добрый день! Подскажите пожалуйста,могу ли я стать на учет в центр занятости после окончания сезонной работы(кочегар) до следующего сезона,если у меня имеется земельный пай ?

Ответ юриста (24 Май 2022) :

При вирішенні питань реєстрації громадян як безробітних суттєве значення має питання щодо наявності земель сільськогосподарського призначення. Інші категорії земель, як то землі житлової забудови, до вирішення цих питань відношення не мають. Нормами Земельного кодексу України визначено, що громадяни можуть мати у власності або їм можуть передаватись у користування землі сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства, садівництва, городництва, сіножаті та випасання худоби, ведення товарного сільськогосподарського виробництва та фермерського господарства. Щодо земель для садівництва, городництва, сіножаті та випасання худоби зазначу, що наявність таких земель не впливає на статус зайнятості. До того ж, доходи від таких земельних ділянок, скоріш за все, не можуть забезпечити повноцінну зайнятість особи. Питання впливу на статус зайнятості наявності земель для ведення товарного сільськогосподарського виробництва в національному правовому полі повноцінно не вирішено. Землі товарного сільськогосподарського виробництва це офіційна назва так званих паїв. Значна кількість не тільки сільських мешканців, а й міських, мають паї, які вони отримали особисто або у спадщину. Частина цих паїв передана в оренду с/г підприємствам. Знову ж таки, як правило, річні доходи від орендної плати одного паю не дозволяють забезпечити можливість існування людини без працевлаштування. Тому на статус зайнятості наявність паю, переданого в оренду, не впливає. Такі громадяни можуть реєструватися в ДСЗ та отримувати допомогу по безробіттю. Інше питання – це питання самостійного обробітку сільськими мешканцями своїх паїв та, особливо, декількох паїв, переданих ним в оренду. Доволі часто таких громадян називають одноосібниками. Необхідно враховувати, що якщо одноосібник приєднав до земель особистого селянського господарства землі товарного сільськогосподарського призначення, тобто «пай», то такі землі стають землями особистого селянського господарства. Відносно цих громадян, які при цьому тривалий час не працювали, питання про можливість реєстрації як безробітного вирішується на підставі довідки сільської ради. А вже сільська рада визначається зі статусом особи. Також слід враховувати, що при наданні статусу безробітного особа подає заяву, в якій зазначає, що через відсутність роботи не має заробітку або інших передбачених законодавством доходів, у тому числі не забезпечує себе роботою самостійно. Головною метою звернення громадян до ДСЗ має бути пошук роботи. Тому цілком зрозуміло, що безробітним пропонується підходяща робота. Дворазова відмова від такої роботи є підставою для припинення реєстрації. Якщо людина самостійно зайнята обробітком декількох паїв, вона наряд чи зможе одночасно і працювати. Але прямої законодавчої заборони на реєстрацію одноосібників як безробітних не має. https://novapragarada.gov.ua/news/1574072197/#:~:text=Тому%20на%20статус%20зайнятості%20наявність,паїв%2C%20переданих%20ним%20в%20оренду.

Учет в центре занятости, другие вопросы

    Людмила федорчук (15 Март 2024)

    Мене звільнено за скороченням штату за 1,5 роки до досягнення пенсійного віку. Страховий стаж 38 років. Зареєструвалась у центрі зайнятості, з бажанням дострокового виходу на пенсію. Що значить відсутність для мене підходящої роботи на протязі семи днів. Сказали вакансії є, тому будеш ходить і рік і два( поки будуть вакансії). Як це розуміти? Якщо мені будуть відмовляти? До чого тоді ті сім календарних днів? Дякую

     Посмотреть ответ

    Сергей (26 Февраль 2024)

    Могу ли я стать в центр занятлсти, если нет трудової книги

     Посмотреть ответ

    Дмитрий (25 Январь 2024)

    Здравствуйте. У меня случилось такое дело. Я стал на биржу труда, меня отправили на работу. Я заключил договор на месяц , отработал месяц. Потом снова закончил договор и отработал две недели. Сломал ногу, в больнице мне наложили гипс. Но мой работодатель говорит мне что больничный мне не оплачивается . Как такое возможно? С меня снимают 19% податков, а я не могу рассчитывать на больничный.

     Посмотреть ответ

    Жанна (21 Январь 2024)

    Доброго дня! Чи можна стати на облік в центр зайнятості, якщо звільнитись з роботи відразу після декретної відпустки?(дитина досягне 3-річного віку) Як правильно звільнятися(по узгодженню сторін чи за власним бажанням)? Виплати будуть мінімальні чи залежно від заробітної плати на аналогічній посаді підприємства? Дякую!

     Посмотреть ответ

    Ольга (20 Декабрь 2023)

    Знаходилась у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років. Фірма , де я працювала, закривається. Чи можу я після звільнення стати на облік в центрі зайнятості?

     Посмотреть ответ

    Віта (26 Июнь 2023)

    Чи можу я стати на облік в центр зайнятості, якщо за тиждень вийду в декретну відпустку?

     Посмотреть ответ

    Надія (19 Май 2023)

    Що потрібно щоб зареєструватися в центр зайнятості,після декрету . раніше ніде офіційно не працювала і в центрі зайнятості не стояла?

     Посмотреть ответ

    Дарья (15 Май 2023)

    Доброго дня.Підкажіть будь ласка.Я зараз офіційно працевлаштована,але останні 5 років знаходжуся в декретній відпустці по уходу за дитиною,01.03.2023я повинна була продовжити відпустку але в зв‘язку з війною не продовжила.Зараз хочу звільнитися і стати на облік до центру зайнятості,бо мені вже пішли прогули.На які виплати я можу розраховувати?

     Посмотреть ответ

    Елена (11 Май 2023)

    добрый день подскажите пожалуйста в связи с военными действиями меня уволили как бы сказать через интернет предоставили бланк приказ на увольнение в трудовой книжке не сделана запись так как руководство бежало в центре занятости в трудовой тоже не делают запись так как нет записи об увольнении как быть подскажите

     Посмотреть ответ

    Елена (11 Май 2023)

    добрый день подскажите если отучившись от центра занятости сколько нужно отработать на предприятии чтобы центр занятости не имел никаких претензий насчет оплаты за обучение заранее спасибо

     Посмотреть ответ

Ищете работу?

Ищете персонал?

Часто ищут

↑ Наверх