RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Онлайн консультация юриста
  3. Учет в центре занятости

Учет в центре занятости #111160

Вопрос от Элина ( 8 Май 2022):
Здравствуйте. Ребенку еще нет 3 лет. Работала официально до 31.03.22. Уволена по соглашению сторон. Скажите, пожалуйста, имею ли я право сейчас получить статус безработного и получать выплаты до момента устройства на подходящую работу. Заранее благодарна за ответ.

Ответ юриста (24 Май 2022) :

Доброго дня! Так звісно Ви можете стати на облік у центрі зайнятості за допомогою онлайн сервісу або безпосередньо прийти до центру зайнятосту. Згідно з частиною першою ст.23 Закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» застраховані особи, визнані в установленому порядку безробітними, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, становить не менше ніж шість місяців за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, мають право на допомогу по безробіттю залежно від страхового стажу. Розмір цієї допомоги визначається у відсотках до їхньої середньої заробітної плати (доходу), визначеної відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 р. №1266, залежно від страхового стажу: до двох років — 50%, від двох до шести років — 55%, від шести до 10 років— 60%, понад 10 років — 70%. Допомога по безробіттю виплачується залежно від тривалості безробіття у відсотках до визначеного розміру: перші 90 календарних днів — 100%, упродовж наступних 90 календарних днів — 80%; уподальшому — 70%. Якщо Ви не працювали останні 6 місяців тобто не отримувати заробітну плату - допомога по безробіттю в такому разі буде мінімальною. Мінімальний розмір допомоги по безробіттю: 1) для осіб, зазначених у частині другій статті 22 Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття", а саме застраховані особи, визнані в установленому порядку безробітними, які протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхованных мають страховий стаж менше шести місяців, - у розмірі 650 гривень; 2) для осіб, зазначених у частині першій статті 22 Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття", а саме застраховані особи, визнані в установленому порядку безробітними, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, становить не менше ніж шість місяців за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, - у розмірі 1800 гривень

Учет в центре занятости, другие вопросы

    Людмила федорчук (15 Март 2024)

    Мене звільнено за скороченням штату за 1,5 роки до досягнення пенсійного віку. Страховий стаж 38 років. Зареєструвалась у центрі зайнятості, з бажанням дострокового виходу на пенсію. Що значить відсутність для мене підходящої роботи на протязі семи днів. Сказали вакансії є, тому будеш ходить і рік і два( поки будуть вакансії). Як це розуміти? Якщо мені будуть відмовляти? До чого тоді ті сім календарних днів? Дякую

     Посмотреть ответ

    Сергей (26 Февраль 2024)

    Могу ли я стать в центр занятлсти, если нет трудової книги

     Посмотреть ответ

    Дмитрий (25 Январь 2024)

    Здравствуйте. У меня случилось такое дело. Я стал на биржу труда, меня отправили на работу. Я заключил договор на месяц , отработал месяц. Потом снова закончил договор и отработал две недели. Сломал ногу, в больнице мне наложили гипс. Но мой работодатель говорит мне что больничный мне не оплачивается . Как такое возможно? С меня снимают 19% податков, а я не могу рассчитывать на больничный.

     Посмотреть ответ

    Жанна (21 Январь 2024)

    Доброго дня! Чи можна стати на облік в центр зайнятості, якщо звільнитись з роботи відразу після декретної відпустки?(дитина досягне 3-річного віку) Як правильно звільнятися(по узгодженню сторін чи за власним бажанням)? Виплати будуть мінімальні чи залежно від заробітної плати на аналогічній посаді підприємства? Дякую!

     Посмотреть ответ

    Ольга (20 Декабрь 2023)

    Знаходилась у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років. Фірма , де я працювала, закривається. Чи можу я після звільнення стати на облік в центрі зайнятості?

     Посмотреть ответ

    Віта (26 Июнь 2023)

    Чи можу я стати на облік в центр зайнятості, якщо за тиждень вийду в декретну відпустку?

     Посмотреть ответ

    Надія (19 Май 2023)

    Що потрібно щоб зареєструватися в центр зайнятості,після декрету . раніше ніде офіційно не працювала і в центрі зайнятості не стояла?

     Посмотреть ответ

    Дарья (15 Май 2023)

    Доброго дня.Підкажіть будь ласка.Я зараз офіційно працевлаштована,але останні 5 років знаходжуся в декретній відпустці по уходу за дитиною,01.03.2023я повинна була продовжити відпустку але в зв‘язку з війною не продовжила.Зараз хочу звільнитися і стати на облік до центру зайнятості,бо мені вже пішли прогули.На які виплати я можу розраховувати?

     Посмотреть ответ

    Елена (11 Май 2023)

    добрый день подскажите пожалуйста в связи с военными действиями меня уволили как бы сказать через интернет предоставили бланк приказ на увольнение в трудовой книжке не сделана запись так как руководство бежало в центре занятости в трудовой тоже не делают запись так как нет записи об увольнении как быть подскажите

     Посмотреть ответ

    Елена (11 Май 2023)

    добрый день подскажите если отучившись от центра занятости сколько нужно отработать на предприятии чтобы центр занятости не имел никаких претензий насчет оплаты за обучение заранее спасибо

     Посмотреть ответ

Ищете работу?

Ищете персонал?

Часто ищут

↑ Наверх