RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Онлайн консультация юриста
  3. Учет в центре занятости

Учет в центре занятости #111467

Вопрос от Аліна (25 Апрель 2023):
Добрий день. Підкажіть будь ласка,закінчується дикретна відпустку. Планую звільнятися з роботи, і ставати в центр зайнятості. Але в нас на час військового стану в садочок беруть тільки з 4 років, а дитині буде тільки 3.її немає з ким залишати. Чи будуть мене тримати на біржі,і будуть платити, чи все одно пропонуватимуть роботу, не дивлячись на те,що нас не беруть до садочку???

Ответ юриста ( 1 Май 2023) :

Доброго дня! Це не так, дітей беруть у садок у ясельну групу до 3-х, і далі групи відповідно до віку дитини. Запис у садочок має здійснюватись через електроний кабінет батьків, Ви формуєте заявку на вступ у садочок (може бути обрано декілько садочків) після того як заявка сформована, підтверджуєте та чекаєте поки прийде запрошення з садочків які були Вами вказані в заявці. Якщо дитину можуть прийняти лише на наступний рік, значить в заявці Ви вказали навчальний рік (наступний) а має бути цей. Отже, Ви можете подивитись на сайті дит. садку або зателефонувавши туди із запитом щодо вступу дитини до дит. садку у найближчий термін. Якщо в цьому садку є місце, Вам треба в своїй заявці (електроний кабінет батьків) залишити тільки один садок (в якому є для дитини місце) та змінити дату (на день зміни заявки). Після чого Вам прийде запрошення в цей дит. садок, яке Ви маєте підтвердити та прийняти, і все берете довідку від лікаря про стан здоров"я дитини та довідку про щеплення і йдете писати заяву до дит садку. Якщо Вам не вдастця це зробити, в центр зайнятості Вас звісно візьмуть на облік (після звільнення з роботи) але оскільки Ви протягом 3-х років не отримували доходу, допомога по безробіттю буде в мінімальному розмірі. Роботу Вам будуть пропонувати незалежно від того яка у Вас ситуація з дитиною, необхідно буде проходити співбесіди. У разі відмови від 2-х запропонованих Вам вакансій з обліку у центрі зайнятості Вас знімуть. Біржа праці має Вам знайти роботу, просто платити Вам гроші і тримати на обліку ні хто не буде.

Учет в центре занятости, другие вопросы

    Людмила федорчук (15 Март 2024)

    Мене звільнено за скороченням штату за 1,5 роки до досягнення пенсійного віку. Страховий стаж 38 років. Зареєструвалась у центрі зайнятості, з бажанням дострокового виходу на пенсію. Що значить відсутність для мене підходящої роботи на протязі семи днів. Сказали вакансії є, тому будеш ходить і рік і два( поки будуть вакансії). Як це розуміти? Якщо мені будуть відмовляти? До чого тоді ті сім календарних днів? Дякую

     Посмотреть ответ

    Сергей (26 Февраль 2024)

    Могу ли я стать в центр занятлсти, если нет трудової книги

     Посмотреть ответ

    Дмитрий (25 Январь 2024)

    Здравствуйте. У меня случилось такое дело. Я стал на биржу труда, меня отправили на работу. Я заключил договор на месяц , отработал месяц. Потом снова закончил договор и отработал две недели. Сломал ногу, в больнице мне наложили гипс. Но мой работодатель говорит мне что больничный мне не оплачивается . Как такое возможно? С меня снимают 19% податков, а я не могу рассчитывать на больничный.

     Посмотреть ответ

    Жанна (21 Январь 2024)

    Доброго дня! Чи можна стати на облік в центр зайнятості, якщо звільнитись з роботи відразу після декретної відпустки?(дитина досягне 3-річного віку) Як правильно звільнятися(по узгодженню сторін чи за власним бажанням)? Виплати будуть мінімальні чи залежно від заробітної плати на аналогічній посаді підприємства? Дякую!

     Посмотреть ответ

    Ольга (20 Декабрь 2023)

    Знаходилась у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років. Фірма , де я працювала, закривається. Чи можу я після звільнення стати на облік в центрі зайнятості?

     Посмотреть ответ

    Віта (26 Июнь 2023)

    Чи можу я стати на облік в центр зайнятості, якщо за тиждень вийду в декретну відпустку?

     Посмотреть ответ

    Надія (19 Май 2023)

    Що потрібно щоб зареєструватися в центр зайнятості,після декрету . раніше ніде офіційно не працювала і в центрі зайнятості не стояла?

     Посмотреть ответ

    Дарья (15 Май 2023)

    Доброго дня.Підкажіть будь ласка.Я зараз офіційно працевлаштована,але останні 5 років знаходжуся в декретній відпустці по уходу за дитиною,01.03.2023я повинна була продовжити відпустку але в зв‘язку з війною не продовжила.Зараз хочу звільнитися і стати на облік до центру зайнятості,бо мені вже пішли прогули.На які виплати я можу розраховувати?

     Посмотреть ответ

    Елена (11 Май 2023)

    добрый день подскажите пожалуйста в связи с военными действиями меня уволили как бы сказать через интернет предоставили бланк приказ на увольнение в трудовой книжке не сделана запись так как руководство бежало в центре занятости в трудовой тоже не делают запись так как нет записи об увольнении как быть подскажите

     Посмотреть ответ

    Елена (11 Май 2023)

    добрый день подскажите если отучившись от центра занятости сколько нужно отработать на предприятии чтобы центр занятости не имел никаких претензий насчет оплаты за обучение заранее спасибо

     Посмотреть ответ

Ищете работу?

Ищете персонал?

Часто ищут

↑ Наверх