UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Словник термінів
  3. Діловодство
  4. Апаратник одержання пата

Апаратник одержання пата

2-й розряд Характеристика робіт. Готування перлового пата шляхом перемішування вручну дерев'яною лопаткою чистого гуаніну в нітролаках у визначеному співвідношенні до утворення однорідної маси. Промивання сирого гуаніну сильним струменем води в мішечних фільтрах. Розфасовка пата в банки, фляги зі зважуванням. Посол луски в бочках або шухлядах. Повинний знати: установлене дозування гуаніну і нітролаків, правила зважування і розфасовки пата в ємності . 3-й розряд Характеристика робіт. Ведення процесу витягу гуаніну з риб'ячої луски в роторно - сбивочном апараті з мішалкою за допомогою гасу або лигроина. Фільтрація суспензії при зливанні у відстійники. Регулювання подачі в сепаратори суспензій гуаніну в гасі або бензині за допомогою вентилів. Ведення процесу витягу гуаніну з гасової або бензинової суспензії на сепараторах різних систем з дотриманням параметрів тиску , температури. Керування роторно - сбивочным апаратом, сепараторами, мішалкою. Закачування банок з перловим патом на закаточной машині. Повинний знати: технологічну схему і режим процесу витягу гуаніну з риб'ячої луски; физико - хімічні властивості сировини і суспензирующих гуанін рідин; пристрій і правила експлуатації застосовуваного устаткування; вимоги, пропоновані до якості вироблюваного напівфабрикату. 4-й розряд Характеристика робіт. Ведення процесу одержання перлового пата по всій технологічній схемі. Ведення процесу ферментації гуаніну з додаванням води, пепсину й оцтової кислоти в співвідношенні, установленому лабораторією. Забезпечення виконання встановлених режимів гідролізу і визначення зовнішнім оглядом закінчення ферментації гуаніну. Промивання гуаніну водою для відділення кислоти з періодичною перевіркою кислотності середовища . Ведення обліку просепарированного гуаніну. Повинний знати: технологічну схему і режим процесу одержання пата ; метод визначення реакції середовища за допомогою індикаторів; пристрій і правила експлуатації застосовуваного устаткування; физико - хімічні і бактеріологічні властивості напівфабрикатів і готової продукції і вимоги, пропоновані до їх якості; форми ведення обліку просепарированного гуаніну.

Джерело: ЕДИНЫЙ ТАРИФНО - КВАЛИФИКАЦИОННЫЙ СПРАВОЧНИК РАБОТ И ПРОФЕССИЙ РАБОЧИХ. ВЫПУСК 50. Утвержден Постановлением Министерства труда и социального развития Российской Федерации от 12 октября 2000 г. N 73


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору