2-й розряд Характеристика робіт. Ведення процесу стерилізації ватяних виробів у казанах під керівництвом стерилизаторщика вати більш високої кваліфікації. Підготовка казанів і візків до роботи. Перевірка арматури, завантаження продукції у візки. Підвезення візків і установка їх у казани. Розвантаження казанів. Подача стерилізованої ватяної продукції по монорейці до стелажів для розбраковування і порожніх візків для їхнього завантаження. Чищення казанів. Повинний знати: правила експлуатації казанів, пароприемников і встановленої на них арматури, правила відходу за ними; технологічний режим стерилізації вати і ватяних виробів; асортимент оброблюваної продукції і її кількість,, що завантажується одночасно в казани; вимоги, пропоновані до якості упакування стерилізованої вати; граничні норми тиску пари в казанах. 3-й розряд Характеристика робіт. Ведення процесу стерилізації ватяних виробів у казанах. Спостереження за справністю казанів і арматури. Завантаження і продувка казанів. Пуск пари в казани. Дотримання встановленої технологічним режимом тривалості стерилізації, тиски і температури пари в казанах. Випуск пари по закінченні процесу стерилізації, охолодження казанів. Ведення запису процесу стерилізації й обліку стерилізованої продукції. Чищення казанів. Повинний знати: асортимент ватяної продукції, її призначення і кількість виробів, завантажується одночасно в казан; технологічний режим стерилізації ватяних виробів; правила звертання з казанами, пароприемниками, арматурою, приладами ; граничні норми тиску пари ; вимоги, пропоновані до якості упакування стерилізованої вати.
Джерело: ЕДИНЫЙ ТАРИФНО-КВАЛИФИКАЦИОННЫЙ СПРАВОЧНИК РАБОТ И ПРОФЕССИЙ РАБОЧИХ. ВЫПУСК 44. Приложение к Постановлению Минтруда России от 14 июля 2003 г. N 5