5-й розряд Характеристика робіт. Ведення процесу заморожування риби і рыбопродуктов в автоматизованих скороморозильных апаратах, керування механізмами і забезпечення заданого режиму їхньої роботи, регулювання тривалості циклів роботи окремих вузлів з метою синхронізації дій. Контроль за температурою і рівнем води в глазировочном апараті . Спостереження за показаннями контрольно - вимірювальних приладів , своєчасне виявлення й усунення причин, що знижують продуктивність скороморозильных апаратів і якість продукції, що випускається. Керівництво діями робітників, зайнятих завантаженням, вивантаженням і сортуванням брикетів мороженої риби. Ведення журналу обліку готової продукції. Повинний знати: пристрій устаткування, що обслуговується, і правила його експлуатації; систему сигналізації; основи гідравліки; схеми кінематики, гідравліки; технологічні режими заморожування, глазурування риби і рыбопродукции; норми завантаження скороморозильных апаратів для різних видів риби; вимоги, пропоновані до якості готової продукції; правила ведення журналу обліку готової продукції.
Джерело: ЕДИНЫЙ ТАРИФНО - КВАЛИФИКАЦИОННЫЙ СПРАВОЧНИК РАБОТ И ПРОФЕССИЙ РАБОЧИХ. ВЫПУСК 50. Утвержден Постановлением Министерства труда и социального развития Российской Федерации от 12 октября 2000 г. N 73