5-й розряд Характеристика робіт. Ведення технологічного процесу копчення риби на рибокоптильній механізованій лінії з використанням роботів - маніпуляторів. Контроль за роботою машин для нанизування риби на шомполи і забезпечення безперебійного пересування шомполів з рибою. Контроль за формуванням комплектів шомполів у нагромаджувачі і завантаженням їх у клети. Визначення за допомогою контрольно - вимірювальних приладів і за результатами хімічних аналізів часу закінчення технологічного процесу. Виявлення й усунення несправностей у роботі машин і механізмів, що входять у рибокоптильну механізовану лінію, і забезпечення її безперебійної роботи. Поточний ремонт і налагодження рибокоптильної механізованої лінії. Участь у середньому і капітальному ремонті лінії або машин і механізмів, що входять у рибокоптильну механізовану лінію. Повинний знати: режим і параметри технологічного процесу копчення риби; правила нанизування риби на шомполи на машині і завантаження їхній у клети; вимоги, пропоновані до якості готової продукції; пристрій і правила експлуатації і ремонту рибокоптильної механізованої лінії.
Джерело: ЕДИНЫЙ ТАРИФНО - КВАЛИФИКАЦИОННЫЙ СПРАВОЧНИК РАБОТ И ПРОФЕССИЙ РАБОЧИХ. ВЫПУСК 50. Утвержден Постановлением Министерства труда и социального развития Российской Федерации от 12 октября 2000 г. N 73