UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Словник термінів
  3. Загальносуспільне і господарське право
  4. Оброблювач морського звіра

Оброблювач морського звіра

2-й розряд Характеристика робіт. Укладання туш морського звіра, хоровин, шкір, шелеги, м'яса в каплеры, бадді, стампы. Зав'язування і розв'язання каплера; відкривання і закривання бадді. Прийом шкір, хоровин із транспортера на стіл. Чищення і мийка інвентарю й устаткування. Повинний знати: основні властивості застосовуваної сировини, напівфабрикатів і матеріалів; призначення використовуваного устаткування, правила і способи його чищення, мийки і пропарювання. 3-й розряд Характеристика робіт. Обробка морського звіра після оброблення і зняття шкіри. Чановый посол м'яса і сала морського звіра. Мийка хоровин, шкір і шматків м'яса у ваннах поштучно щітками; відмочування хоровин, печінки , м'яса і сала. Натирання шматків зіллю, укладання рядами, пересыпание зіллю. Відбраковування при засолі шматків м'яса, печінки і сала, що мають дефекти. Прессовка й отжим на ручних і механізованих пресах шквары, шелеги, баткака, шкір морського звіра. Заморожування м'яса морського звіра в морозильних камерах. Вивантаження шкір з посольных ванн. Зважування туш морського звіра. Навішення бирок і маркірування шкір. Розлив жиру в ємності вручну. Повинний знати: правила і способи обробки морського звіра після його оброблення; властивості солі, що консервують; температурний режим заморожування морського звіра; вимоги, пропоновані до мийки, відмочуванню хоровин, шкір, шматків м'яса й іншої продукції морського звіра; вимоги, пропоновані до якості напівфабрикатів і готової продукції; пристрій і правила експлуатації застосовуваного устаткування. 4-й розряд Характеристика робіт. Вивантаження туш морського звіра із судів, прорізів за допомогою кранів, блоків, лебідок, транспортерів або вручну. Оброблення, різання морського звіра вручну. Відрубування від туші голови і ласт . Видалення залишків хрящів і хребців. Різання сала і м'яса на шматки. Вивантаження морського звіра з посольных чанів і ларей вручну. Обрізка шкір, зачищення кінців міздрі і фляків. Відкочування шкір на барабані, очищення їх від обпилювань на машині і вручну. Розбирання штабеля з хоровинами або шкірами, очищення хоровин, шкір від солі, розкладка шкір на площадках, стелажах, сортувальних столах. Перевезення й укладання шкір у штабелі з підрахунком і без підрахунку їхньої кількості. Розлив жиру в ємності з застосуванням машин. Повинний знати: правила вивантаження морського звіра з трюмів судів, прорізів; правила і способи оброблення, різання морського звіра вручну; правила вивантаження морського звіра з посольных чанів, ларей; вимоги, пропоновані до якості оброблення морського звіра; пристрій і правила експлуатації застосовуваного устаткування. 5-й розряд Характеристика робіт. Виконання всього комплексу робіт технологічного процесу обробки морського звіра. Визначення зовнішнім оглядом якості м'яса морського звіра і встановлення його сортності. Оброблення, різання морського звіра на машинах. Ведення процесу консервування шкір із застосуванням повареної солі, соди, нафталіну, кремнефтористого натрію й інших речовин, що консервують, або з попередньою обробкою шкір соляним розчином (тузлуком). Утирання солі, консерви

Джерело: ЕДИНЫЙ ТАРИФНО - КВАЛИФИКАЦИОННЫЙ СПРАВОЧНИК РАБОТ И ПРОФЕССИЙ РАБОЧИХ. ВЫПУСК 50. Утвержден Постановлением Министерства труда и социального развития Российской Федерации от 12 октября 2000 г. N 73

Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору