UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Словник термінів
  3. Трудове право
  4. АКРЕДИТИВ

АКРЕДИТИВ

від лат. accredo - довіряю, англ. letter of credіt, L/C

А. Грошовий акредитив - документ, іменний цінний папір, що дає право конкретній фізичній або юридичній особі, на чиє ім'я вона видана, одержати зазначену в акредитиві суму цілком або частково в кредитній установі (банку , зокрема , ощадному банку ) протягом визначеного терміну;

Б. Товарний А. - форма розрахунків між компаніями й організаціями, зміст якої полягає в тому, що платник дає доручення своєму банкові, щоб банк, що обслуговує одержувача платежу, оплатив необхідну суму в обговорений термін на основі умов, записаних в акредитивній заяві платника. Товарний А. застосовується для розрахунків головним чином при угодах купівлі-продажу. Мається п'ять видів товарного А.:
1. Відкличний - покупець має право в будь-який час його відкликати або змінити умови.
2. Безвідкличної - протягом конкретного часу А. не може бути відкликаний без згоди продавця. 3. Підтверджений - банк-кореспондент дає продавцеві гарантію платежу.
4. Револьверний - автоматично поновлюваний після чергового платежу і на колишніх умовах, аж до граничної суми.
5. Перекладний - продавець має право переадресувати платежі третій особі . Усі відносини між сторонами по акредитивних платежах і правила перевірки документів описані в Уніфікованих правилах і звичаях для документальних акредитивів, видаваних Міжнародною торговельною палатою. За проведення операцій по А. банки одержують комісію.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору