UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Словник термінів
  3. Туризм, спорт, дозвілля
  4. Оператор коптильної установки

Оператор коптильної установки

4-й розряд Характеристика робіт. Ведення технологічного процесу копчення риби холодним або гарячим способом у коптильних установках (камерах) періодичної і безперервної дії під керівництвом оператора більш високої кваліфікації. Завантаження дымогенераторов паливом. Раскладывание і розпалення палива на статі коптильних камер. Очищення коптильних камер. Повинний знати: физико - хімічні властивості сировини, параметри технологічних процесів копчення риби; способи і правила завантаження, раскладывания і розпалення палива; пристрій і правила експлуатації коптильних установок (камер), дымогенераторов, способи усунення неполадок і дефектів у їхній роботі. 5-й розряд Характеристика робіт. Ведення технологічного процесу копчення риби холодним або гарячим способом у коптильних установках (камерах) періодичної і безперервної дії. Забезпечення за допомогою засобів автоматики і контрольно - вимірювальних приладів виконання технологічних режимів копчення риби в залежності від видового і розмірного складу , способів оброблення, змісту жиру і якості рибної сировини, що надходить на копчення. Забезпечення безперебійної роботи коптильних установок , попередження й усунення причин відхилення від нормального технологічного режиму. Контроль показників якості готової рибної продукції, її відповідності нормативно - технічної документації. Обслуговування контрольно - вимірювальних приладів , дымогенераторов. Ведення записів у журналі. Повинний знати: физико - хімічні властивості сировини; параметри технологічних процесів копчення риби; норми виходу і сортності продукції; конструкцію коптильних установок і правила їхнього обслуговування; пристрій і принципи дії контрольно - вимірювальних приладів ; способи виявлення й усунення неполадок і дефектів у роботі коптильних установок ; правила обслуговування дымогенераторов; порядок ведення технологічних журналів. При веденні технологічного процесу копчення делікатесної риби (осетрового, лососевого й іншого видів) - 6-й розряд.

Джерело: ЕДИНЫЙ ТАРИФНО - КВАЛИФИКАЦИОННЫЙ СПРАВОЧНИК РАБОТ И ПРОФЕССИЙ РАБОЧИХ. ВЫПУСК 50. Утвержден Постановлением Министерства труда и социального развития Российской Федерации от 12 октября 2000 г. N 73


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору