2-й розряд Характеристика робіт. Варіння виробничого селен. Розлив сваренного селен у форми і розбирання форм із селеном. Підготовка зварювального апарата до роботи. Повинний знати: принцип дії варильного апарата і розмелених млинів; режими варіння селен; правила збереження присадочных матеріалів і селен; призначення й умови застосування аналітичних ваг і технічних термометрів. 3-й розряд Характеристика робіт. Варіння присадочного селен у варильному апараті і спеціальному посуді . Добір проб селен на аналіз. Розлив сваренного селен у форми і розбирання форм із селеном. Повинний знати: пристрій і способи підналагодження устаткування, що обслуговується; рецептуру і режим варіння селен; пристрій аналітичних ваг і технічних термометрів; основні физико - хімічні властивості присадочных матеріалів і селен; правила визначення якості виробничого селен. 4-й розряд Характеристика робіт. Готування бромистого селен з рідкого брому і селен. Підбор селен для різних серій елементів по хімічному складі . Повинний знати: пристрій устаткування для варіння селен; правила налагодження і перевірки на точність устаткування, що обслуговується; пристрій , призначення й умови застосування контрольно - вимірювальних приладів ; правила визначення якості виробничого і присадочного селен; вплив домішок у селені на електричні параметри випрямних елементів у різних серіях.
Джерело: ЕДИНЫЙ ТАРИФНО - КВАЛИФИКАЦИОННЫЙ СПРАВОЧНИК РАБОТ И ПРОФЕССИЙ РАБОЧИХ ВЫПУСК 20. Приложение к Постановлению Минтруда России от 21 января 2000 г. N 5