RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Денежный вопрос
  5. Куди вкладати гроші під час кризи: перспективні напрямки для інвестицій

Куди вкладати гроші під час кризи: перспективні напрямки для інвестицій

25.11.2020 595
Куди вкладати гроші під час кризи: перспективні напрямки для інвестицій

Куди вкладати гроші під час кризи: перспективні напрямки для інвестицій

25.11.2020     595

Коли в світі по тій чи іншій причині настають кризові ситуації, страждають майже всі люди. Тільки одиниці залишаються у виграші, бо знаходять шляхи вигідно вкласти свої гроші. Jobs.ua вирішили розібратися у важливому питанні: куди інвестувати власні кошти, коли в світі вирує пандемія коронавірусу?

Депозити – варто чи ні?

Традиційний спосіб зберігання грошей – це банківський депозит. Цей шлях можна вважати надійним, але водночас і не найвигіднішим способом вкладення коштів. Ось причини, чому депозит – не надто вдала ідея, якщо хочете вигідно інвестувати свої фінанси:

  • Ставки по депозитам є доволі низькими, і в кризові часи можуть не покрити навіть інфляцію, не кажучи вже про примноження ваших грошей;
  • Зберігання коштів у національній валюті може призвести до знецінення покладеної на депозит суми, якщо різко зросте курс долара чи євро.

Тому в дійсності виходить, що навіть поклавши гроші на рахунок у банку, немає певності у тому, що ви будете отримувати стабільний дохід.

В такій ситуації напрошується інший вихід – інвестувати кошти в різні фінансові інструменти (акції світових компаній, які впевнено почуваються на ринку, дорогоцінні метали, ринок енергоносіїв тощо). Такі інвестиції можна вважати вкрай вигідними, бо отримання хорошого доходу не залежатиме від стрибків національної валюти, політичної ситуації в світі чи низьких ставок на депозитних рахунках.

Вигідні напрямки для інвестицій під час кризи

Мудрі люди вважають, що кризову ситуацію не потрібно сприймати виключно як негативне явище. Кожна криза відкриває нові можливості, скористатися якими, щоправда, зможе не кожна людина. Якщо казати про інвестиції в складні часи, можна отримати суттєвий приріст вкладених коштів, зігравши на зростанні активів окремих компаній або цілих галузей.

Перспективними сферами для інвестицій в розпал пандемії COVID-19 стали компанії, які надають різноманітні послуги через інтернет. Приміром, глава Амазону Майкл Безос казково збагатився під час пандемії, бо багато людей, які опинилися у вимушеній ізоляції, замовляли товар через сайт його компанії. Тому найперше зверніть увагу на компанії, які займаються онлайн-комунікаціями та наданням послуг через інтернет. Зростання попиту на онлайн-покупки істотно позначилося на вартості акцій таких компаній.

Для прикладу, акції месенджера Snapchat в березні 2020 р. коштували 8,5 доларів, а в другій половині листопаду поточного року їхня ціна зросла у п’ять разів! Вклавши у березні 1 тис. доларів, зараз можна було б отримати 5 тис. доларів фактично на рівному місці. Непогано, чи не так?

Ще один привабливий напрямок для інвестицій – онлайн-розваги. Зараз вигідно вкладати гроші в:

  • Компанії, які надають потокове відео, найпопулярнішою з яких є Netflix;
  • В акції Facebook та інших компаній, які надають послуги віртуального спілкування;
  • В компанії, які займаються розробкою мобільних додатків та ігор.

Молоді компанії – варто ризикувати чи не варто?

Ще один непоганий інвестиційний напрямок – вкладати гроші у молоді перспективні стартапи. Якщо обраний вами стартап успішно «вистрілить», ви маєте шанс збагатитися в десятки, а то й сотні разів. Саме так трапилося з професором Стенфордського університету Девідом Черітоном, який у 1998-му році вирішив вкласти у ще невідомий тоді стартап Google. Детальніше про найбагатшого викладача у світі і його мега вдалу інвестицію можна почитати тут.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх