UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Успішний бізнес
  5. Як стати найбагатшим викладачем світу, вкладаючи у стартапи: досвід професора Стенфордського університету

Як стати найбагатшим викладачем світу, вкладаючи у стартапи: досвід професора Стенфордського університету

18.11.2020 380
Як стати найбагатшим викладачем світу, вкладаючи у стартапи: досвід професора Стенфордського університету

Як стати найбагатшим викладачем світу, вкладаючи у стартапи: досвід професора Стенфордського університету

18.11.2020     380

Девід Черітон – не лише найбагатший викладач у світі. Він також знаменитий тим, що в далекому 1998-му році інвестував 100 тис. доларів в ще невідомий нікому стартап, який зараз знають усі без винятку люди на Землі – він інвестував у Google. З часом ця грошова інвестиція принесла йому понад 3 млрд. доларів! Jobs.ua підготували для вас коротку історію його успіху.

Бізнес-ангел Google

Професор Девід Черітон навіть після того, як став мільярдером, продовжує викладати у Стенфорді. Сфера його наукових інтересів – комп’ютерні технології. Саме тому на зламі тисячоліть до нього за порадою звернулися творці Google – Сергій Брін і Ларрі Пейдж. Девід Черітон допоміг і порадою, і грішми (сама порада стосувалася того, як знайти спосіб монетизації алгоритмів їхнього пошукового сервісу).

Таких, як він, стартапери називають бізнес-ангелами – це люди, які інвестують в компанії ще на стадії їхнього зародження. Це доволі ризиковане заняття, бо за статистикою 90% стартапів «помирають» по тій чи іншій причині. Тобто тільки кожна десята молода компанія досягає успіху. Тому бізнес-ангели значно ризикують своїми коштами, сподіваючись віднайти справжню перлину серед більшості невдалих проектів. Що ж, стенфордський професор знайшов свою зоряну перлину, виписавши засновникам Google їхній перший чек.

Звідки у викладача Стенфорду взялися гроші на інвестиції в Google

Девід Черітон зміг інвестувати в Google чималі кошти, бо вже володів певними статками. Він вкладав гроші в молоді компанії не вперше. А в 1995-му році спільно зі своїм аспірантом Енді Бехтольшаймом він заснував компанію Granite Systems, яка спеціалізувалась на розробці мережевих комутаторів. Через рік вони продали компанію за 220 млн. доларів (60% відійшло Енді Бехтольшайму, який теж, як і його напарник, виписав чек Бріну і Пейджу на 100 тис. доларів).

Девід Черітон є співзасновником ще двох компаній – Kealia та Arista, які теж займаються розробкою рішень для комп’ютерних мереж. Kealia, до слова, також була продана – цього разу за 120 млн. доларів. А в юності Девід, до речі, хотів стати музикантом. Ось такі іноді цікаві повороти долі.

Як живе найбагатший викладач у світі

Попри свої фантастичні статки як на простого американського професора, Девід Черітон живе доволі скромно. Він уникає дорогих автомобілів та будинків, не кажучи вже про яхти (хоча може придбати будь-яку). Він навіть не має свого акаунту на фейсбуці та твіттері, а це величезна рідкість навіть для Кремнієвої долини, де він живе, до речі, у скромному будинку останні 30 років.

Черітон активно займається благодійністю і продовжує викладати у Стенфорді. В березні 2021-го року йому виповниться 70 років, але він почувається досить бадьоро, і не полишає своє захоплення – вкладати гроші у стартапи. Але найкращою його інвестицією залишиться той перший чек, який він вручив у 1998-му році Сергію Бріну і Ларрі Пейджу, тоді ще студентам Стенфордського університету.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору