RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Советы соискателю
  5. Як не опустити руки після сотні резюме без відповіді

Як не опустити руки після сотні резюме без відповіді

25.12.2021 337
Як не опустити руки після сотні резюме без відповіді

Як не опустити руки після сотні резюме без відповіді

25.12.2021     337

Чи можна знайти якесь раціональне зерно у численних відмовах? Як не допустити емоційного вигорання навіть після сотні відмов, натомість використати кризу в професійній сфері з вигодою для себе? Читайте в статті.

Погляньте на ситуацію під іншим кутом зору

Що станеться, якщо ви спробуєте поглянути на пошук роботи як на гру? У кожній грі є свої ролі і правила. А також програш чи виграш. І якщо в якості виграшу ви отримаєте лише пропозицію від роботодавця, то чи можна це вважати ідеальним виграшем? А якщо перспективніший виграш – це весь той набір нового досвіду, поки ви перебуваєте в пошуках роботи: більш детальне знайомство з ринком праці, з правилами поводження на співбесіді, знайомство зі своїми страхами і упередженнями, з написанням резюме. А відмова навіть від декількох компаній – це лиш декілька програних партій. І вони зовсім не означають, що вас могли негативно оцінити.

Ось вам приклад. Уявіть таку ситуацію: у вас непогане резюме, ви встигли попрацювати в багатьох компаніях, і в гіпотетичного роботодавця, здавалося б, немає причин вам відмовити. І все ж вона знаходиться, а ви губитеся в здогадах – чому, ну чому вам відмовили? А якщо вам невідомі всі нюанси, які стосуються цієї посади – ви врахували це? Роботодавець завжди знає про вакансію більше, ніж кандидат. Можливо, конкретно на цю посаду він хоче бачити посидючу людину, а з вашого резюме випливає, що ви довго на одному місці не можете працювати. І ваш досвід може бути на сто відсотків релевантний цій посаді, але роботодавець порахує, що ви не підходите йому, бо через пів року чи рік він не хоче шукати нового працівника. І це в жодному разі не робить вас поганим кандидатом. Просто саме ця компанія вам не підходить, от і все.

Що не потрібно робити, якщо вам ввічливо відмовили

Коли ви всоте почули «Дякуємо, ми з вами зв’яжемося», глибоко вдихніть і видихніть, і тричі подумайте перш ніж сказати щось дошкульне. Дотримуйтеся правил трьох «НЕ»: НЕ хаміть, НЕ нав’язуйтеся і НЕ пишіть в соціальних мережах дошкульні дописи чи коментарі про цю компанію. Недобре враження ви про себе залишите, а в майбутньому – хтозна! – можливо, ви ще перетнетеся з цією компанією чи її працівниками. Одним словом, тримайте себе в руках, ввічливо подякуйте і скористайтеся порадою з наступного пункту.

Створіть із кризової ситуації потенціал росту для себе

Відмова, тобто негативна відповідь – це теж відповідь. В такому разі ввічливо поцікавтеся в рекрутерів, чому вам відмовили. Можливо, резюме десь «просідає», можливо, відшукався кандидат, який їм більше підходить, ніж ви (знову ж таки, це не означає, що ви погані чи з вами щось не так).

Отримавши пояснення від рекрутера, чому вас не взяли на роботу, ви зможете попрацювати над собою, підтягнути певні навички і вміння. Поцікавтеся також в рекрутера, чи в майбутньому вас можуть взяти на цю посаду, якщо ви «прокачаєте» свої професійні якості.

Залишайтеся в трендах

Навіть після сотні відмов не втрачайте надії. Натомість використайте кризову ситуацію продуктивно. Залишайтеся на хвилі актуальності, щоб не розгубити навички, якщо пошук роботи затягнувся: почитайте нові книги по вашій професії, не уривайте спілкування з колегами, вивчіть ще щось нове. Запишіться на курси чи стажування, щоб тримати себе «в формі». Словом, тримайте руку на пульсі.

Не допустіть вигорання!

Що ж, це дійсно правда – можна опустити руки після сотні резюме без відповіді. І це не дивно, адже емоційні та фізичні ресурси мають свою межу. Може навіть з’явитися синдром самозванця, а самооцінка впаде до критичної позначки.

В такій кризовій ситуації існує великий ризик емоційного вигорання, адже людина відчуває, що дісталася своєрідного «плато», де нічого не відбувається. Вірніше, відбувається не те, на що ви сподівалися. Ви затрачаєте багато енергії і зусиль, але результат – нульовий, і зворотній зв’язок від роботодавців відсутній. Такий стан речей призводить до стресу, а постійний стрес ризикує перерости в психічне виснаження та емоційне вигорання.

Емоційне вигорання

Що робити, якщо відчуваєте, що ви «на межі»?

Дуже важливо підтримувати себе в цей час. Складіть режим дня, запровадьте обов’язкові ранкові ритуали, щоб у вашому житті з’явилася певна стабільність і опора. Дотримуйтеся розпорядку дня, щоб ваша психіка почувалася в безпеці. А як у вас із фізичними навантаженнями? Навіть якщо відсутні фінанси на відвідування тренажерного залу, регулярні прогулянки на свіжому повітрі та пробіжки – теж гарний різновид фізичної активності. Спробуйте зайняти себе в домашніх умовах нескладною програмою тренувань, ось посилання на одну з таких програм: Як можна змінити себе за 100 днів. І тіло енергією зарядите, і покращите свій психоемоційний стан, що й дозволить не опускати руки навіть після сотні резюме без відповіді.

А щоб краще розпочинати кожен новий день, зазирніть сюди: Продуктивний ранок, або наповнюємо себе бадьорістю.

Що ще робити, щоб не допустити емоційного вигорання? Дякуйте за кожен прожитий день (в певному сенсі кожен наш день – унікальний, адже він більше не повториться), наповнюйте дозвілля тими речами, які роблять вас живими: спілкування з друзями і рідними, приготування смачних страв, перегляд улюблених серіалів та фільмів. І музика. Багато музики, якщо відчуваєте в цьому потребу. Музика не лише повинна викрешувати вогонь з мужньої душі (привіт Бетховену!), а й допомагати пережити кризові ситуації.

Отже, все, що приносить вам радість і задоволення – зробіть це обов’язковим завданням на кожен день.

Перегляньте своє резюме

Якщо так трапилося, що ви просто написали резюме на автоматі та розіслали його на різні вакансії в різних компаніях, мусимо вас розчарувати: це дещо хибна тактика. Вище ми вже розібралися з однією ситуацією, коли невтомне бажання пошукача періодично змінювати місця роботи може зіграти проти нього самого.

Тому перечитайте резюме – можливо, ви розповіли про себе і свої досягнення на попередніх посадах дещо розмито, а роботодавці люблять конкретику і чіткі формулювання – з цифрами і по суті. Якщо відчуваєте, що потрібно переписати резюме – обов’язково зробіть це, скориставшись порадами, викладеними в статті Ознаки успішного резюме – що потрібно і що не потрібно писати.

Добірка інших корисних статей з порталу Jobs.ua

Прислухайтеся до порад, наведених в статтях нижче, які допоможуть вам не опустити руки після сотні резюме без відповіді:

Як подолати кар’єрну кризу,

Що робити, якщо довго шукаєте роботу,

Чому роботодавець ігнорує ваше резюме,

Чи надсилати резюме, якщо у компанії немає вакансій.

Сподіваємося, що інформація, викладена в матеріалах нашого сайту, стане вам у нагоді і дозволить скоригувати ваші подальші дії. Щасти вам!

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх