UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваше здоров'я
  5. Як можна змінитися за сто днів (частина 1)

Як можна змінитися за сто днів (частина 1)

13.09.2021 634
Як можна змінитися за сто днів (частина 1)

Як можна змінитися за сто днів (частина 1)

13.09.2021     634

Ефективність виконання робочих завдань напряму залежить від того, в якому настрої ми перебуваємо щодня, як почувається в цілому наш організм. Якщо ми регулярно не висипаємось, зловживаємо фаст-фудом, мало вживаємо води або взагалі її не п’ємо… це означає тільки одне: організм «відплачуватиме» тим самим, тобто втратою сил і бадьорості, вічною втомою і бажанням відправити усі справи туди, куди Макар телят не ганяв. Вам це знайомо?

Тоді давайте з’ясуємо з Jobs.ua, як цього не допустити. До вашої уваги – стоденна програма фізичних навантажень, щоб без значних душевних втрат пройти нелегкий період зміни сезонів. "Зима близько", пам'ятаєте девіз Старків?

Чому фізична активність – це так важливо?

Багато успішних людей не просто так починають день із зарядки чи силових вправ – як Тім Кук, приміром. Зарядка, вправи на розминку та силові вправи активують весь потенціал нашого організму. Покращується все: від шкіри і нігтів – до роботи внутрішніх органів, бо під час виконання багатьох вправ (присідання, вправи на прес) внутрішні органи отримують додатковий масаж.

Назва статті звучить так: як можна змінитися за 100 днів. Відповідаємо – змінитися можна кардинально, якщо мова про тіло. Але вам доведеться пройти шлях до кінця.

Отже, сто днів ви виконуєте нижченаведену схему тренувань, в якій насправді немає нічого складного. Але дотримуйтеся деяких рекомендацій, бо ваша ціль на найближчі 100 днів – це кожного дня виконувати одну вправу для певної групи м’язів, щоб у сумі вона набрала сто повторів. За скільки підходів «розміняєте» сотку – це вже інше питання. Якщо важко буде набрати сто підтягувань за день, бо важко даються підтягування – що ж, робіть для початку стільки підходів і повторів, скільки зможете.

Для жінок цифру можна ділити навпіл. Але присідань це не стосується. З присіданнями та тренуваннями литок не шкодуйте себе.

Схема стоденної програми – узгоджуємо її із суперкомпенсацією

Розіб’ємо 100-денний період на 20 циклів, де кожен цикл – це п’ять днів, за які ви один раз «проженете» усе тіло. Ефект від тренувань ви відчуєте уже після першого місяця, адже дана схема тренувань чудово узгоджується із принципом суперкомпенсації. Тобто ви тренуєте певну групу м’язів на 5-7 день після останнього тренування, коли м’язи добре відпочили і готові до нових навантажень.

Отже, схема тренувань:

  • 1-й день – віджимання від підлоги (тренуються груди, плечі, тріцепс);
  • 2-й день – підтягування (тренується спина і біцепс);
  • 3-1 день – торс ( тренуються прямі і бічні м’язи живота);
  • 4-й день – присідання;
  • 5-й день – ікри (і камбаловидні м’язи, куди ж без них?).

Як бачимо, за п’ять днів – тобто за 1 цикл – ви навантажите усі групи м’язів.

Схема – орієнтовна. Ви можете підкореговувати її, якщо виникне потреба. Наприклад, в якийсь день ви не виспалися, почуваєтеся втомленими і розумієте, що сьогодні не до тренувань. Що ж, влаштуйте у цей день вихідний, але наступного дня обов’язково позаймайтеся (уже без жодних відмовок). Влаштовувати перерву більше, ніж на один день, не варто.

Про корисні поради і рекомендації, які допоможуть без проблем подолати 100-денний марафон трансформації свого тіла і звичок, читайте тут і тут. А наразі – стартуємо?

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору