RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Онлайн консультация юриста
  3. Декрет / больничный

Декрет / больничный #109121

Вопрос от Алла ( 3 Май 2019):
Председатель ОСМД уходит на больничный по беременности и родам, после родов хочет выйти на работу, можно ли на время больничного (где-то месяца 3) назначит и.о. председателя из состава правления. Можно ли оставить право подписи за председателем или надо менять в ЕДР и в банке на и.о .председателя

Ответ юриста (15 Май 2019) :

Доброго дня! Згідно зі ст. 56 КЗпП, за угодою між працівником та власником або уповноваженим ним органом (як правило, керівником підприємства) може встановлюватися як при прийнятті на роботу, так і згодом неповний робочий день або неповний робочий тиждень. При цьому на прохання вагітної жінки, жінки, яка має дитину віком до чотирнадцяти років, власник або керівник підприємства зобов'язаний встановити такій особі неповний робочий день або неповний робочий тиждень. Крім того, відповідно до ч. 8 ст. 179 КЗпП, за бажанням жінки у період перебування її у відпустці для догляду за дитиною вона може працювати на умовах неповного робочого часу або вдома. Вищезгадані статті КЗпП не визначають місця, де саме жінка (в період відпустки по догляду за дитиною до 3-х років) має право працювати на умовах неповного робочого дня: на підприємстві, з яким вона перебуває у трудових відносинах, чи вдома. Отже, вибір місця праці за погодженням із роботодавцем залишається за жінкою. Також можна покласти обов'язки керівника на іншого працівника, тобто виписати довіреність. У будь-якому разі в Статуті або Положенні на підприємствах і т.д. має бути прописана послідовність дій у випадках виконання обов'язків керівників на час їх відсутності.

Декрет / больничный, другие вопросы

    Олеся ( 8 Сентябрь 2024)

    Добрий день. У мене виникла така ситуація: я вирішила іти в декрет з 35 тижня вагітності,зараз закон це дозволяє,за певних обставин я не потрапила до свого лікаря на 30 вагітності тижні щоб написати заяву на отримання листа непрацездатності,прийшла на 33 тижні. Лікар не приймає від мене заяву. Чи справді це є підставою відмовити мені і можливо вирішити цю проблему?

     Посмотреть ответ

    Анна (27 Август 2024)

    Добрий день. Перебуваю у відпустці по догляду за дитиною 2 роки, зараз знову йду в декрет. Подзвонила в кадри повідомила, що відкрила лікарняний лист, в кадрах сказали, що виплат не отримаю так як мала вийти на роботу хоча б на 1 день. Чи дійсно це так і я не отримаю ніяку з виплат? Працюю в службі судової охорони, кадри кажуть що ж різниця між звичайними працівниками і «в погонах». Не можу знайти законодавство, щоб ознайомитись

     Посмотреть ответ

    Анна ( 8 Август 2024)

    Добрый день. Подскажите пожалуйста, если я с 2020 по 2023 в декрете, а потом продлила декрет ещё на год по уходу ребёнка по сентябрь 24 и опять выхожу в декрет в августе на 30й неделе , положено ли мне оплата за 122д больничного от фирмы. Работаю официально.

     Посмотреть ответ

    Мария Цыганкова (24 Июль 2024)

    Здравствуйте, я сейчас в декрете, работала в детском саду няней в группе, хочу выйти из декрета, меня хотят поставить на должность «няня коридорная» зарплата там ниже, это правомерно?

     Посмотреть ответ

    Лілія ( 5 Июль 2024)

    Вітаю, в 2019 р.пішла в декретну відпустку по догляду за дитиною, в 2021 р. Була звільнена за згодою сторін ( трудову із відповідним записом роботодавець надіслав) , надалі ніде не працювала офіційно.Наразі знову вагітна , при оформлені лікарняного підтягло , що я застрахована ( працевлаштована) роботодавець не подав дані в ПФУ про зміни і я досі рахувалась як в декреті . Що робити? Хто повинен виплатити доводові соціальний фонд як непрацюючій чи роботодавець який не вніс зміни?

     Посмотреть ответ

    Зина (20 Май 2024)

    Добрый вечер, скажите пожалуйста когда лучше отгулять отпуск и детские дни? Прям перед декретом или после отпуска ещё выйти поработать? Меня интересует чтоб не потерять деньги, говорят если после отпуска в декрет мало заплатят

     Посмотреть ответ

    Галина ( 9 Май 2024)

    Доброго дня! Я працюю вчителем і мала б піти на щорічну відпустку в червні 2024 року. 30 тиждень вагітності також припадає на червень 2024 року. Чи можу я піти у щорічну відпустку повністю, перервавши її лікарняним, розраховуючи на її продовження після закінчення лікарняного?

     Посмотреть ответ

    Анастасія ( 8 Апрель 2024)

    Доброго дня! Я являюсь ФОП і паралельно оформлена за сумісництвом на інший ФОП. Чи можу претендувати на виплату декретних по своєму ФОП і за сумісництвом? Якщо так, що для цього потрібно? Завчасно вдячна за відповідь!

     Посмотреть ответ

    Оля (25 Март 2024)

    Доброго дня ,рік назад оформлялась в декрет як ФОП і за рік сплачувала податки і знову завагітніла чі маю я за цією дитиною право на декретні як ФОП ?

     Посмотреть ответ

    Валентина (24 Март 2024)

    Работаю в данной компании с 2 октября 2023 года. В декретный отпуск должна уходить в середине сентября этого года. Оклад 6500 в месяц. На какую сумму декретных я могу расчитывать ? И влияет ли что я отработаю меньше года ?

     Посмотреть ответ

Ищете работу?

Ищете персонал?

Часто ищут

↑ Наверх