RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Онлайн консультация юриста
  3. Сокращение / увольнение

Сокращение / увольнение #111466

Вопрос от Уляна Черепанинець (23 Апрель 2023):
В школі планується скорочення кількості початкових класів. На уроки та класне керівництво претендує 2 вчителів. 1 вчитель має диплом молодшого спеціаліста за фахом "вчитель початкових класів" та диплом магістра за фахом "вчитель початкових класів". 2 вчитель теж має диплом молодшого спеціаліста за фахом "вчитель початкових класів" та диплом спеціаліста за фахом "вчитель української мови та літератури". Обидва мають вищу кваліфікаційну категорію. Хто має переваги в даній ситуації.

Ответ юриста ( 1 Май 2023) :

Доброго дня! Згідно ст. 24 Конституції України та ст. 2-1 КЗпП України України забезпечує рівність трудових прав усіх громадян незалежно від соціального і майнового стану, статі та з інших обставин. Працівників закладу заборонено розподіляти на пенсіонерів та не пенсіонерів, забезпечених матеріально та тих, хто знаходиться у скрутному фінансовому становищі, багатодітних та одиноких, спеціалістів вищої категорії та без категорії тощо. Є працівники, які наділені однаковими правами щодо реалізації свого права на працю. На 3- вчителів з одного предмету кількість годин з даного предмету треба розділити однаково. Якщо всі навантажені на ставку, а години з даного предмету ще є, то у такому випадку можна ці години надати тому працівнику, який дає більш якісні знання учням. Згідно з п. 63 зазначеної Інструкції, навчальне навантаження між учителями, викладачами та іншими педагогічними працівниками розподіляється керівником установи за погодженням з профспілковим комітетом залежно від кількості годин, передбачених навчальними планами, при наявності відповідних педагогічних кадрів та інших конкретних умов, що склалися у закладі, з дотриманням при цьому Кодексу законів про працю України (КзпП України).

Сокращение / увольнение, другие вопросы

    Катерина (23 Март 2024)

    Доброго дня. Цікавить така ситуація: Я працювала 5 років у школі на декретному місці а зараз виходить людина що була у декреті і мене мають звільнити так як місце для мене у школі більше немає. Скажіть будь ласка чи можу я стати на біржу праці і чи отримувати моя матеріальну допомогу з втрати роботи?

     Посмотреть ответ

    Бурко (16 Февраль 2024)

    Имели ли право меня сократить если я одинокая ,у меня психически болен сын и дочке 16лет

     Посмотреть ответ

    Галина (31 Январь 2024)

    Добрий день. Допоможіть, будь ласка, у вирішенні питання. Я працюю заступником завідувача філії. В закладі 16 початкових класів - 406 дітей. 10 січня керівник мене повідомив, що відділ гуманітарної політики сказав скоротити 0,5 моєї ставки, а працювала я на 1 ставку(тобто залишити мене на 0,5 ст.). Чи правомірно без попередження посеред року скорочувати ставки? ВГП посилається на те, що в країні діє воєнний стан і попереджати не потрібно. Наказу на підпис не давали.

     Посмотреть ответ

    Карина (21 Декабрь 2023)

    Добрий день! Чи має право вчитель української мови та літератури працювали вчителем початкових класів? Якщо мене взяли на контракт на 1 рік, я сумлінно працюю, виконую свої обов'язки, чи може директор не продовжити контракт за власним бажанням? Дякую!

     Посмотреть ответ

    Олена ( 4 Ноябрь 2023)

    Добрий день. Працюю в школі вчителем. Хочу звільнитися після першого семестру. Чи маю право вчитель звільнитися посеред навчального року ? Якого змісту писати заяву?? Дякую

     Посмотреть ответ

    Дмитрий (10 Октябрь 2023)

    Здравствуйте! Работаю машинистом тепловоза на гос.предприятии .Могут ли в связи с простоем в работе из за войны сократить должность ? Спасибо заранее за ответ

     Посмотреть ответ

    Ольга (29 Сентябрь 2023)

    Вданий час в.о. директора, займаю посаду заступника директора з навчально-виховної роботи і маю години вчителя. Хочу звільнитись з в.о.директора та заступника з навчально-виховної роботи, залишивши лише години вчителя. Якого змісту писати заяву ?

     Посмотреть ответ

    Валентина (28 Сентябрь 2023)

    Доброго дня. Згідно трудового договору, водій (працівник) виконуючи міжнародний рейс, покинув автомобіль з вантажем за межами України. Водій здійснив перетин кордону, покинув автомобіль з вантажем і не повернувся в Україну. Яка стаття має підставу для розірвання трудового договору з працівником з ініціативи роботодавця? Які необхідно мати документи, що будуть підтвердженням цієї статті? Дякую.

     Посмотреть ответ

    Олена (15 Сентябрь 2023)

    Доброго дня! Підкажіть будь ласка, як я можу звільнитися під час воєнного стану за власним бажанням перебуваючи за кордоном?

     Посмотреть ответ

    Юлія (12 Сентябрь 2023)

    Підкажіть будь-ласка, знаходжусь в декретній відпустці по догляду за дитиною до 3 років 25.09.2023 закінчується Декретна відпустка, а 26.09.2023 я повинна вийти на роботу, але в минулому році 2022 наш відділ перестав існувати і зараз мені пропонують роботу нижчою за умовами і окладом і більше нічого кращого запропонувати вони не можуть. Просять, або вийти на одну із запропонованих робіт ними, або звільнитись за власним бажанням чи згодою двох сторін. Скорочувати вони не можуть із-за того що я в декреті. І компенсаційні виплати кажуть теж не виплатять. Підкажіть, чи я можу розраховувати на компенсацію у розмірі від 2 окладів і що зробити, щоб вони скоротили мене з посади на якій я ще зареєстрована? Або якщо ніяк не можна отримати скорочення з компенсацією як краще звільнитись? Зі згодою 2 сторін чи за власним бажанням ? Дякую заздалегідь

     Посмотреть ответ

Ищете работу?

Ищете персонал?

Часто ищут

↑ Наверх