Досвід роботи
Стажерка, Boulangerie Eric Kayser
Boulangerie Eric Kayser (Їжа та напої), Париж
04.2023 − 06.2023 (2 місяці)
- Приготування традиційних французьких сніданків та обідів
- Випікання хлібо-булочних виробів
- Сервіс
Організаторка винних дегустацій у Парижі
07.2022 − 05.2025 (2 роки 10 місяців)
- Організовую дегустації українських вин у Франції (понад 30 заходів у 2022–2023 роках)
- Кураторка заходів, модераторка, консультантка для публіки щодо українських вин у Франції
Сомельє
Бар ігристих вин Sparkling Wine (Вино та їжа), Одеса
06.2021 − 01.2022 (7 місяців)
- Сервіс
- Консультування щодо вибору вин та страв
- Дегустації для гостей
Кавістка та тренерка (Київ та Дніпро)
«Сир і вино» (Вино та їжа), Київ
03.2021 − 12.2021 (9 місяців)
Консультування щодо вибору вин, тренінги для персоналу, дегустації
Журналістка-фрілансерка (винна тематика)
Назву компанії приховано (Вино та гастрономія)
01.2018 − По теперішній час (7 років 8 місяців)
- Написання оглядів, репортажів, інтерв’ю з виноробами
- Аналітичні статті про розвиток виноробства в Україні та Європі
- Співпраця з профільними ЗМІ, винними агенціями та брендами (posteat.ua, drinks.ua, агенція винних послуг Wine Agency, Big Wines, українська виноробня «Колоніст», італійська виноробня Colli di Maggio, білоруський журнал «Культура пития»)
Шеф-редакторка новинного сайту Ukranews.com
Ukranews.com (Новини), Київ
01.2015 − 12.2023 (8 років 10 місяців)
- Керівництво редакційною командою
- Редагування, планування, координація публікацій
- Впровадження авторських колонок про вино і гастрономію
Освіта
Одеський національний технологічний університет (Одеса)
Спеціальність "Харчові технології", програма "Сенсорний аналіз в харчовій промисловості"
незакінчена вища, 09.2023 − 06.2024 (9 місяців)
Українська академія друкарства (Львів)
Видавнича справа, редактор-видавець, журналіст
повна вища, 09.2004 − 07.2009 (4 роки 9 місяців)
Додаткова освіта
• Курс FLE (французька мова) у сфері готельно-ресторанного бізнесу, Langues Plurielles (Париж, 2023)
• Кулінарна школа EPMT (Париж, листопад 2022-квітень 2023) Навчання в галузі гастрономії та ресторанної справи
• Школа сомельє Наталії та Миколи Благополучних "Майстер Клас" (Київ, 2020-2021) Поглиблений курс сомельє
• Школа сомельє Good Wine (Київ, 2020) Базовий курс сомельє Beginners
Знання мов:
Українська - Професійний (експерт), Французька - Вище середнього, Англійська - Середній, Німецька - Середній
Додаткова інформація
Знання комп'ютера, програм:
Особисті якості, хобі, захоплення, навички: Професійні навички
Написання статей, редагування, SEO-оптимізація (експертні тексти про вино, гастрономію)
Сенсорний аналіз вин, складання винних карт, консультації щодо поєднання вин і страв
Організація дегустацій та гастрономічних подій
Робота з Microsoft Office (Word, Excel), Canva, Piktochart, Google Slides
Аналітика ринку вина, підготовка презентацій
Комунікація з клієнтами та командами, тайм-менеджмент, адаптивність
Особисті якості
Організованість, уважність до деталей, проактивність, ввічливість
Інтереси
Вивчення виноробства та гастрономії, написання книги про свій досвід життя у Франції, заняття пілатесом, йогою, плаванням, боксом, скандинавською ходьбою
Мета пошуку роботи, побажання до місця роботи: Понад 15 років у сфері медіа. Шукаю можливість застосувати свій досвід у винній журналістиці, гастрономії та медіа на віддаленій основі. Створюю глибокі, професійні, аналітичні, "клібельні" матеріали про виноробство, культуру вина, гастрономічні