UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робiтники
  4. Мийник посуду

Мийник посуду

1-й розряд

Завдання та обов’язки. Виконує підготовчі операції в роботах, пов’язаних з миттям посуду. Збирає використаний посуд зі столів, складає його у візки або встановлює на транспортер. Доставляє візки з посудом до мийки. Викладає посуд з візків. Встановлює на столи серветочниці, прибори із спеціями та наповнює їх протягом робочого дня.

Повинен знати: санітарно-гігієнічні вимоги та правила поводження під час збирання зі столів використаного посуду; правила поводження з різним посудом та візком під час його транспортування; правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.

Кваліфікаційні вимоги. Базова або неповна базова загальна середня освіта. Індивідуальне або курсове навчання на виробництві. Без вимог до стажу роботи.


2-й розряд

Завдання та обов’язки. Миє столовий та кухонний посуд, прибори, підноси, інвентар, інструменти, тару із застосуванням мийних та дезінфікуючих засобів. Робить спеціальні мийні розчини. Очищає посуд від залишків їжі. Сушить посуд, прибори, підноси. Збирає харчові залишки. Доставляє чистий посуд, прибори, підноси до лінії-транспортеру готових страв або до столів (в закладах з попереднім накриванням столів). Прибирає приміщення, в якому розташоване обладнання мийки, та утримує його в належному санітарному стані.

Повинен знати: способи і правила миття та сушіння посуду, приладів, інвентарю і тари різного призначення ручним і машинним способом; мийні і дезінфікуючі засоби та правила виготовляння розчинів з них з додержанням відповідних вимог санітарних норм; правила поводження з посудом та приборами, способи їх зберігання; правила експлуатації посудомийних машин; санітарні правила для підприємств громадського харчування; правила збирання та зберігання харчових відходів; правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.

Кваліфікаційні вимоги. Базова або неповна базова загальна середня освіта. Підвищення кваліфікації і стаж роботи за професією мийника посуду 1 розряду не менше 0,5 року.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору