Завдання та обов’язки. Вивантажує картоплю, овочі, фрукти з вагонів, барж, автомашин вручну або за допомогою машин і механізмів. Сортує продукцію за термінами зберігання та іншими встановленими ознаками, зважує і закладає на зберігання. Стежить за станом продукції в процесі зберігання. Запилює картоплю протиростковим препаратом. Обробляє сховища вапном, утеплює люки зберігання. Готує плодоовочі та картоплю до реалізації: перебирає вручну або на машині, зважує, затарює продукцію та відходи, складає для відправлення. Навантажує продукцію на автомашину. Сортує та ремонтує тару.
Повинен знати: асортимент продукції та правила її зберігання, способи збільшення термінів зберігання продукції; правила сортування та фасування продукції; будову і правила експлуатації механізмів, що обслуговуються.
Кваліфікаційні вимоги. Базова загальна середня освіта або початкова загальна освіта та професійна підготовка на виробництві, без вимог до стажу роботи.