UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робітники
  4. Апаратник розсіву

Апаратник розсіву

3-й розряд

Завдання та обов'язки. Веде процес механічного розділення тонко подрібнених продуктів та сипучих продуктів, які важко піддаються розсіву, на три та більше фракції. Готує грохоти, вибирає та встановлює сита, регулює нахил сит, швидкість подачі продукту, який просівається, рівномірність його завантаження в грохоти. Очищає сита від шламу, заміняє їх, дробить нетоварні фракції, упаковує та транспортує продукт, уловлює гази та пил, обліковує продукцію, яка відвантажується, та веде записи у виробничому журналі. Контролює дотримання параметрів технологічного режиму (ситовий склад, вологість продукту тощо) за показаннями контрольно-вимірювальних приладів, результатами аналізів та за зовнішнім виглядом продукту. Запобігає причинам відхилень від норм технологічного режиму та усуває їх. Обслуговує грохоти (барабанні, хитні, вібраційні тощо), сепаратори, дробарки, елеватори, ваги, транспортні пристрої, вентиляцію. Готує устаткування до ремонту, чистить устаткування.

Повинен знати: основи технологічного процесу; технологічну схему виробництва; фізико-хімічні та технологічні властивості сировини та готової продукції; державні стандарти і технічні умови на готову продукцію; будову та принцип роботи основного і допоміжного устаткування; методи проведення аналізів.

Кваліфікаційні вимоги. Повна загальна середня освіта та професійно-технічна освіта або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві, без вимог до стажу роботи.

4-й розряд

Завдання та обов'язки. Веде процес гідравлічного розсіву або процесу розсіву регенеративних речовин для ведення процесу механічного розділення тонко подрібнених та таких, які важко піддаються розсіву сипучих продуктів на три та більше фракції з одночасним керівництвом апаратниками нижчої кваліфікації. Приймає та готує сировину. Готує, установлює та регулює устаткування. Дозує сировину. Заміряє витрати сировини та вихід готового продукту, оцінює їх якість за результатами аналізів. Стежить за показаннями контрольно-вимірювальних приладів, за станом та роботою устаткування. Усуває несправності у роботі устаткування. Приймає устаткування з ремонту.

Повинен знати: технологічну схему виробництва; фізико-хімічні та технологічні властивості сировини та готової продукції; державні стандарти і технічні умови на готову продукцію; будову та правила експлуатації основного і допоміжного устаткування; методи проведення аналізів; правила здавання устаткування в ремонт та приймання з ремонту.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації та стаж робота за професією апаратника розсіву 3 розряду - не менше 1 року.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору