Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Справочник квалификационных характеристик профессий работников
  3. ВИПУСК 11. Виробництво харчової промисловості

ВИПУСК 11. Виробництво харчової промисловості

Розділи цього випуску є результатами перегляду відповідних розділів випусків 30 та 55 ЕТКС видання 1986 року з урахуванням змін і доповнень до змісту та обсягу робіт, які виникли під впливом впровадження досягнень науки, техніки, технології, організації виробництва та праці, нових вимог до якості продукції (послуг). Враховано нові вимоги щодо розроблення кваліфікаційних характеристик і одночасно збережено наступність традиції застосування і особливості їх побудови. До кваліфікаційних характеристик внесено затверджені зміни та доповнення, які мали місце після 1985 року.

До розділів внесено відповідні зміни, які пов’язано з особливостями виготовлення окремих видів харчової продукції.

У зв’язку з тим, що на Україні відсутнє видобування кухонної солі в озерах, вилучено кваліфікаційні характеристики професій: “Колійний робітник на озері”, “Машиніст агрегатів для добування солі в озері”, “Машиніст солезбагачувальної установки”, “Машиніст солекомбайна”, “Трубник на солекомбайні”.

У розділі “Виробництво алкогольних та безалкогольних напоїв” у професії “Оброблювач води” значно розширено та додатково введено кваліфікаційні характеристики 4 — 6 розрядів з урахуванням сучасних технологій і використанням зарубіжного обладнання та устаткування. У зв’язку з відсутністю виробництва денатурованого спирту виключено професію “Денатураторник спирту”. Виключено 4-й розряд професії “Апаратник перегонки та ректифікації спирту” з обслуговування апаратів періодичної дії за відсутності цих апаратів у галузі.

З розділу “Виробництво дріжджів” через відсутність технологічного процесу вітамінізації дріжджів вилучено професію “Оператор установки вітамінізації дріжджів”.
У зв’язку із зменшенням обсягів виробництва сиропу виключено кваліфікаційну характеристику професії “Фарбувальник сиропів”, оскільки технологічну операцію з фарбування сиропу різними барвниками виконують робітники таких професій: “Мармеладник-пастильник” 2 розряду та “Машиніст збивальних машин” 2 розряду.
З кваліфікаційної характеристики професії “Машиніст збивальних машин” 2 розряду вилучено технологічну операцію збивання пастильної або зефірної маси на збивальних машинах періодичної дії у зв’язку з удосконаленням технологічного устаткування і складністю виконуваної роботи та перенесено до обов’язків робітника 3 розряду.

Через відсутність в Україні технологічного процесу виробництва чаю із розділу “Перероблення чаю” виключено кваліфікаційні характеристики таких професій: “Машиніст чаєзав’ялювальних машин”, “Машиніст чаєзав’ялювально-фіксаційних машин”, “Машиніст чаєскручувальних машин”, “Машиніст чаєсушильних машин”, “Машиніст фіксаційних машин”, “Оператор лінії для перероблення чаю”, “Пресувальник плиткового чаю (на роботах низької та середньої кваліфікації)”, “Порціоніст лао-ча”, “Пропарювач лао-ча”, “Скиртувальник”, “Сортувальник-розбирач чаю”, “Ферментувальник чаю”, “Віяльник чаю”.

Із розділу “Виробництво цукру” вилучено кваліфікаційні характеристики професій “Апаратник одержання сахарату кальцію” та “Апаратник одержання клейового розчину” через відсутність в Україні робіт специфічних для таких виробництв, як сепарація цукру з меляси та одержання клею з жому.

Значно розширено зміст окремих характеристик професій робітників, які зайняті у виробництві крохмалю та крохмальних продуктів (виготовлення крохмалю з різних видів сировини). У зв’язку із впровадженням нових технологій та технологічних ліній зарубіжного виробництва розширено діапазон розрядів “Апаратника одержання сиропів” (5 — 6 розряди) та “Апаратника одержання сухих кормів” (4 — 6 розради). У зв’язку з удосконаленням технології процесів дефекосатурації бурякового соку та обробки рафінадних голів вилучено кваліфікаційні характеристики професій “Апаратник дефекосатурації бурякового соку” 3 розряду та “Апаратник обробки рафінадних голів” 2 розряду.

Вернуться к списку выпусков

Ищете работу?

Ищете персонал?

Другие документы

↑ Наверх