Випуск 53 ДКХП “Виробництво банок та кришок для харчових консервів, туб і футлярів з легких металів” переопрацьовано відповідно до Методичних рекомендацій щодо розроблення ДКХП з уточненням кваліфікаційних характеристик професій робітників з урахуванням змін і доповнень до змісту робіт, які виникли під впливом впровадження досягнень науки, техніки, технології, організації виробництва та праці, нових вимог до якості продукції. У випуску враховані нові вимоги щодо розроблення кваліфікаційних характеристик і одночасно збережені наступність, традиції застосування і особливості будови випуску 13 ЕТКС видання 1989 року.
Кваліфікаційні характеристики професій робітників розроблені відповідно до шестирозрядної сітки кваліфікаційних розрядів. Розряди робіт встановлені згідно з їх складністю без урахування небезпечних і шкідливих виробничих факторів, важких умов праці.
Усі робітники, крім завдань, обов’язків та знань, які передбачені відповідними кваліфікаційними характеристиками, повинні знати, виконувати та додержувати правил і норм охорони праці, безпечного ведення робіт, виробничої санітарії та протипожежного захисту, виконувати правила внутрішнього трудового розпорядку, відповідні підготовчі та завершальні роботи на початку і в кінці робочого дня (зміни).
Порядок застосування кваліфікаційних характеристик, встановлення і підвищення розрядів, внесення змін і доповнень викладено в “Загальних положеннях” Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, які подані у випуску 1 ДКХП.