UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Вакансії
  3. Вакансії в Києві
  4. Робота Експерт(-ка) з розробки моделі ринку інтелектуальної власності в галузі насінництва в Києві
  5. Експерт(-ка) з розробки моделі ринку інтелектуальної власності в галузі насінництва
Відправити резюме

Експерт(-ка) з розробки моделі ринку інтелектуальної власності в галузі насінництва

Заблокована
 17 червня  Київ 
Компанія: Програма USAID з аграрного і сільського розвитку   (https://jobs.ua/company-programa-usaid-z-agrarnogo-slskogo-rozvitku-1603347) (Всі вакансії)
Рубрики:Юриспруденція, право

Контакти

Контактна особа:Кімонікс Інтернешнл Інк. АГРО
Адреса:Київ, вул. Івана Франка, буд. 34/33, 2-й поверх

Побажання до співробітника

Освіта:повна вища
Досвід роботи:від п'яти років
Графік роботи:віддалена робота

Опис вакансії

Загальна інформація:

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) є семирічним проектом міжнародної технічної допомоги, що впроваджується компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк.» у рамках Договору про співпрацю з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) починаючи з 15 листопада 2019 р.

Метою Програми є прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро-, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП), які успішно інтегруватимуться в конкурентні українські та міжнародні ринки.

Цілі програми співпадають із трьома елементами ринкової системи: ланцюги доданої вартості, функції підтримки, нормативно-правова база.

З метою забезпечення швидкого реагування на продовольчу кризу, що розгортається в Україні та світі, АГРО працює задля відновлення сільськогосподарського сектору, зокрема його модернізації, підвищення ефективності та диверсифікації, що в свою чергу сприятиме довгостроковому економічному відновленню України та покращенню глобальної продовольчої безпеки.

Кімонікс-АГРО працює над втіленням започаткованої USAID Ініціативи на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) – AGRI-Україна, яка допоможе Україні зберегти бл. 1,5 млн. т зерна в рамках більш широких зусиль USAID зі збереження темпів виробництва та експорту зерна з України до інших країн світу.

Діяльність АГРО ґрунтується на концептуальному підході, що передбачає розвиток ринкової системи (beamexchange.org)

Передумови створення Технічного завдання:

Україна досягла значного прогресу в гармонізації національного законодавства в сфері насінництва до вимог ЄС та має всі передумови, аби стати потужною насіннєвою державою. Важливу роль в цьому відіграє подальший розвиток вітчизняної селекції на рівні світових стандартів, створення відповідних умов для збільшення виробництва сортів і гібридів, які мають значний потенціал урожайності, високі показники якості та стійкі до несприятливих погодно кліматичних умов, що забезпечить конкурентні переваги вітчизняного сільськогосподарського виробництва. Галузь насінництва потребує значних інвестицій, а мотивацією для подальших селекційних розробок є повернення раніше вкладених коштів в у вигляді роялті та селекційних платежів та посилення контролю за охороною інтелектуальної власності в насінництві. Ці кошти мають бути реінвестовані в нові дослідження для створення конкурентоспроможних та високоякісних сортів.

З метою сприяння розробки ефективної моделі ринку інтелектуальної власності в насінництві, Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) має намір надати технічну підтримку у створенні та організаційній діяльності робочої групи з напрацювання рішень по розробці механізму збору роялті та селекційних платежів і врегулюванню чинного законодавства в цій сфері діяльності.

Мета завдання:

Метою роботи Експерта/-ки з розробки моделі ринку інтелектуальної власності в галузі насінництва (надалі – «Експерт») є координація діяльності робочої групи з напрацювання рішень по розробці механізму та контролю за збором роялті та селекційних платежів, врегулюванню чинного законодавства в цій сфері діяльності, спрямованих на формування прозорого ринку інтелектуальної власності в галузі насінництва в Україні для підвищення спроможності національного насінництва (надалі – «Робоча група»).

Зміст завдання:

  • Технічна підтримка створення та організації діяльності Робочої групи з розробки моделі ринку інтелектуальної власності в галузі насінництва за участю стейкхолдерів ринку насінництва. Робоча група буде сформована з учасників ринку: представників насіннєвих асоціацій, селекціонерів, насінницьких підприємств різних форм власності, представників агробізнесу, державних органів, які здійснюють контроль за обігом насіння і реєстрацією сортів/гібридів, юристів із відповідною експертизою тощо. Робоча група працюватиме на громадських засадах.
  • Координація та організація діяльності Робочої групи у тісній комунікації з USAID АГРО.
  • Провести аналіз стану, проблем та перешкод у зборі роялті та селекційних платежів, чинного законодавство України в сфері охорони прав інтелектуальної власності в насінництві, підготувати пропозиції ключових рішень.
  • Провести аналіз міжнародних практик з охорони інтелектуальної власності в насінництві, механізму збору роялті/селекційних платежів, з урахуванням адаптивності до особливостей вітчизняного ринку насіння.
  • Розробити організаційно-правову модель ринку інтелектуальної власності в галузі насінництва. Представити для погодження Робочій групі.
  • Розробити економічну модель ринку інтелектуальної власності в галузі насінництва. Представити для погодження Робочій групі.
  • Підготувати пропозицій по внесенню змін до нормативно правової бази для забезпечення впровадження моделі ринку інтелектуальної власності в насінництві. Представити для погодження Робочій групі.
  • Розробити концепцію та дорожню карту впровадження моделі ринку інтелектуальної власності в галузі насінництва. Представити для погодження Робочій групі.
  • Підготувати презентаційні матеріали погоджених Робочою групою запропонованих змін для впровадження моделі ринку інтелектуальної власності в галузі насінництва, висвітлення їх під час Круглого столу з учасниками ринку (презентація моделі та зміни поведінки на ринку, позитивний влив на розвиток національного насінництва, інфографіка та ін.).

Для залучення на цю посаду передбачається укладення короткострокового договору підряду, термін якого визначатиметься в залежності від обсягу визначених завдань, що включені до Річних планів робіт Проекту.

Місце виконання завдання – за місцем розташування виконавця.

Необхідні навички та професійна кваліфікація:

  • Вища освіта (сільське господарство, право, менеджмент, економіка);
  • Щонайменше п’ять (5) років професійного досвіду релевантного для виконання завдань;
  • Глибокі знання аграрного виробництва, зокрема, в галузі насінництва, суті та основних напрямів; гармонізації законодавства України із законодавством ЄС, кон’юнктури світового насіннєвого ринку;
  • Досвід впровадження та/або координації проектів та/або команд, розробки бізнес-моделей вдосконалення ланцюгів доданої вартості;
  • Досвід роботи з проектами міжнародної технічної допомоги або міжнародними організаціями є бажаним;
  • Високий рівень навичок письмового та усного спілкування (презентації, інфографіка, збір інсайтів тощо);
  • Відмінні аналітичні навички та комунікативні властивості;
  • Комп’ютерні навички на рівні досвідченого користувача: спроможність використовувати в роботі такі програмні продукти як Office 365 (Word, Excel, Outlook, PowerPoint та інші).

Порядок подання резюме:

Просимо надсилати резюме та супровідний лист на електронну адресу відправити резюме не пізніше 24 червня 2024 р. з поміткою «Експерт/-ка з розробки моделі ринку інтелектуальної власності в галузі насінництва» та Вашим прізвищем у темі листа. Будь-ласка, жодних запитів за телефоном, ми зв’яжемося тільки з фіналістами.

«Кімонікс» - компанія, що надає рівні можливості всім кандидатам і працівникам та не дискримінує за ознаками раси, кольору шкіри, віросповідання, статі, національності, політичних переконань, сексуальної орієнтації, гендерної ідентифікації, сімейного статусу, інвалідності, генетичної інформації, віку, членства в професійних організаціях, або за іншими факторами, що не входять до переліку необхідних навичок та професійної кваліфікації.

Увага!

Шановні кандидати, звертаємо вашу увагу на платні номери телефонів з кодом 070 (700), 090 (900), а також на прямі короткі мобільні номери. Вартість хвилини розмови з таким номером може становити до 60 грн. Якщо Ви подзвонили за номером телефону вказаному в вакансії, а автовідповідач або людина що відповіла пропонує передзвонити на номер з таким кодом — переконливе прохання, не дзвоніть, щоб не стати жертвою телефонного обману!

Крім того, просимо вас остерігатися вакансій, де потрібне внесення заставної суми або страхового внеску. Пам'ятайте! Будь-яке вкладення коштів, яке потрібно від здобувача, в 90% випадків є шахрайством!

У разі виявлення подібної вакансії натисніть, будь ласка, на кнопку «Скарга», яка знаходиться під текстом кожної вакансії.

Давайте разом позбудемося шахраїв!

Причина скарги *

Опишіть коротко суть скарги *

Шукаєте роботу?

  VIP вакансії

Часто шукають

↑ Вгору