UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Вакансії
  3. Вакансії в Києві
  4. Робота Експерт(ка) у сфері "Децентралізація освіти на місцевому та регіональному рівнях" в Києві
  5. Експерт(ка) у сфері "Децентралізація освіти на місцевому та регіональному рівнях"
Відправити резюме

Експерт(ка) у сфері "Децентралізація освіти на місцевому та регіональному рівнях"

Заблокована
  8 серпня  Київ 
Компанія: SALAR International  (https://jobs.ua/company-salar-international-1637387) (Всі вакансії)
Рубрики:Наука, освіта, переклади; Керівництво

Контакти

Контактна особа:Марія Koчерган

Побажання до співробітника

Освіта:повна вища
Досвід роботи:не вимагається
Графік роботи:повний робочий день

Опис вакансії

Шведська Програма підтримки реформ децентралізації та відновлення в Україні, 2024-2028 рр.


SALAR International працює в Україні з 2014 року, надаючи підтримку процесу децентралізації через три основні ініціативи, спрямовані на розбудову надійної багаторівневої системи управління, підвищення доступності та якості послуг на місцевому рівні, а також посилення міжнародного співробітництва між муніципалітетами України та ЄС. Після повномасштабного вторгнення SALAR International долучилася до кризової підтримки українських громад, надаючи їм матеріальну допомогу.


Опис контексту


SALAR International завершила свої поточні проєкти в Україні (DSP та PROSTO), які були розпочаті ще до повномасштабного вторгнення. Для реагування на мінливі потреби українських муніципалітетів і національних суб’єктів у воєнний час було започатковано нову багаторівневу програму, яка фінансуватиметься Шведським агентством з питань міжнародного розвитку та співробітництва (Sida).

SALAR International наразі перебуває на етапі підготовки нової Програми, початок реалізації заплановано на липень або серпень 2024 року. Програма розрахована на чотири роки, але поки діяльність запланована на перші 24 місяці.

Програма спрямована як на короткострокову, так і на довгострокову роботу, фокусуючись на вирішенні потреб системи багаторівневого врядування в Україні, паралельно посилюючи спроможність громад надавати публічні послуги та безпосередню участь громад у процесах відновлення та відбудови відповідно до вимог вступу до ЄС.

Програма складатиметься з двох компонентів: один буде фокусуватися на полісі та співпраці з національними суб’єктами, інший надаватиме безпосередню підтримку громадам. Крім того, Програма охоплюватиме п’ять тематичних напрямків: освіту, фіскальну децентралізацію та бюджетування, надання адміністративних послуг, відновлення під керівництвом місцевих органів влади, а також міжнародне співробітництво громад.

Програма надаватиме матеріальну підтримку для кризових потреб громад та координуватиме з іншими міжнародними суб’єктами фінансування реалізації планів відновлення.


Організаційна структура


Програма є спільною шведсько-українською ініціативою з управлінськими структурами в Стокгольмі та Києві. Це сприяє горизонтальній організаційній структурі, що передбачає високий рівень автономії та відповідальності залучених експертів, а також активну участь та рівень причетності місцевих партнерів, таких як зацікавлені сторони на національному рівні та громади України.

Очікується, що понад 50 осіб працюватимуть в Україні на повний робочий день у різних тематичних командах і спільних відділах. Офіс Програми знаходиться у Києві, але Програма працюватиме в усіх регіонах, що контролюються Урядом України.

Опис ролі


Експерт з освіти входить команди тематичного напряму «Децентралізація освіти на місцевому рівні», який складається з 3-4 осіб. На цю посаду SALAR International шукає вмотивовану, з аналітичним складом розуму людину, уважну до деталей, яка може здійснювати горизонтальну та вертикальну співпрацю та координацію (багаторівнева структура управління) у сфері управління освітою, організації заходів, експертної підтримки регіональних та місцевих менеджерів освіти у впровадженні освітніх реформ, ідентифікувати та систематизувати освітні дані та звітувати про це. Під керівництвом керівника тематичної групи робота передбачає підтримання тісного діалогу з ключовими стейкхолдерами в Україні у сфері децентралізації освіти, такими як Комітет ВРУ з питань освіти, науки та інновацій, Міністерство освіти і науки України, Міністерство фінансів України, Державна служба якості освіти України, органи місцевого самоврядування та їх об’єднання, регіональні та місцеві органи управління освітою, громадські організації, аналітичні центри тощо.


Основні обов’язки:


  • Проведення (в команді і самостійно) заходів у громадах та регіонах із підвищення їх інституційної спроможності щодо формування та управління ефективних освітніх мереж;
  • Співпраця з міжнародним експертом щодо розробки, апробації, впровадження та поширення навчальних модулів для директорів ліцеїв, для учнів 7-8 класів «Професійна орієнтація учнів базових шкіл» та з відновлення шкіл у деокупованих громадах;
  • Проведення роботи з модераторами гри «Оптимізація шкільної мережі»: утримування контактів щодо підготовки плану навчання налагодження зв’язків з громадами, які бажають провести оптимізацію; допомога в підготовці сесій гри модераторами; онлайн підтримка для модераторів гри;
  • Збір, верифікація, опис та поширення кращих практик у сфері управління освітою в громадах та регіонах;
  • Допомога керівнику тематичного напряму в організації та проведенні заходів в громадах та регіонах.

Необхідні навички та досвід:


  • Ступінь бакалавра (магістра) в галузі державного управління, менеджменту, освіти або спорідненій сфері;
  • Мінімум 5 років практичного досвіду у системі менеджменту закладів загальної середньої освіти або менеджменту освітньої галузі (громади, району, області);
  • Мінімум 3 роки досвіду роботи з громадами;
  • Мінімум 3 років досвіду у проведенні тренінгових програм у сфері освіти;
  • Вміння проводити тренінги як в онлайн, так і в офлайн форматі;
  • Вміння розробляти навчальні матеріали та використовувати різні методики навчання;
  • Навички презентації та фасилітації;
  • Відмінні комунікаційні та міжособистісні навички;
  • Здатність працювати самостійно та в команді;
  • Вільне володіння українською мовою (усно та письмово);
  • Вміння аналізувати освітню статистику;
  • Вміння працювати з Excel та іншими офісними програмами;
  • Бажаний попередній досвід роботи з міжнародними організаціями;
  • Можливість працювати безпосередньо у громадах та регіонах.

Переваги:


  • Досвід роботи з міжнародними проєктами розвитку та/або з проєктним підходом;
  • Досвід координації масштабних заходів (понад 100 учасників);
  • Досвід організації заходів/подорожей в умовах війни в Україні.

Критерії відбору


Відбір кандидатів відбуватиметься за такими критеріями: досвід роботи, комунікативні навички, гнучкість та сервіс-орієнтованість мислення, можливість працювати в офісі в Києві та подорожувати по Україні.

Оцінка заявок та відбір


Надсилайте ваші пропозиції з резюме обсягом не більше 3 сторінок та супровідним листом не більше 1 сторінки за адресою: відправити резюме Будь ласка, зазначте у темі листа назву вакансії. Співбесіди будуть проводитися регулярно, залежно від отриманих заявок. Лише відібрані кандидати отримають відповідь електронною поштою після завершення рекрутингу.

В разі запитань чи уточнень, будь ласка, звертайтесь за адресою: відправити резюме Персональна інформація, надана заявником у процесі відбору, буде оброблятися SALAR International.


Тривалість: 23 місяці повної зайнятості з можливістю продовження.

Місцезнаходження: Київ. Фізична присутність в офісі обов’язкова.

Реченець подачі заявок: 23 серпня 2024 року

Увага!

Шановні кандидати, звертаємо вашу увагу на платні номери телефонів з кодом 070 (700), 090 (900), а також на прямі короткі мобільні номери. Вартість хвилини розмови з таким номером може становити до 60 грн. Якщо Ви подзвонили за номером телефону вказаному в вакансії, а автовідповідач або людина що відповіла пропонує передзвонити на номер з таким кодом — переконливе прохання, не дзвоніть, щоб не стати жертвою телефонного обману!

Крім того, просимо вас остерігатися вакансій, де потрібне внесення заставної суми або страхового внеску. Пам'ятайте! Будь-яке вкладення коштів, яке потрібно від здобувача, в 90% випадків є шахрайством!

У разі виявлення подібної вакансії натисніть, будь ласка, на кнопку «Скарга», яка знаходиться під текстом кожної вакансії.

Давайте разом позбудемося шахраїв!

Причина скарги *

Опишіть коротко суть скарги *

Шукаєте роботу?

  Гарячі вакансії

Часто шукають

↑ Вгору