Вид внутріфірмового керування , основними задачами якого є забезпечення відповідності напрямків розвитку виробництва найбільш раціональним технологіям виготовлення продукції, що користується стійким попитом, підвищення її конкурентноздатності, забезпечення ефективного використання устаткування і персоналу, своєчасної технологічної підготовки виробництва , технічного обслуговування устаткування, оперативно-диспетчерське регулювання всіх необхідних для випуску продукції матеріальних потоків, процесів виготовлення складових частин, їхнього збору в кінцеву продукцію, контролю якості й іспитів, забезпечення зниження матеріалоємності, енергоспоживання, витрат палива, машинного часу на виготовлення одиниці продукції, зниження витрат, забезпечення ритмічності виробництва й ефективного використання устаткування, досягнення високої якості продукції, що випускається, і послуг.
Джерело: Жданов С.А. Основы теории экономического управления предприятием, 2000.